luni, 30 mai 2016

SPRING MUFFINS



   Nu de mult am intrat ,intr-o companie selecta, intr-un joc. Un joc dulce, dar sanatos, alaturi de #GreenSugar.
  "Cine "este Green Sugar?
   
    Sa citim cum se caracterizeaza acest nou personaj din istoria blogului meu.

  GREEN SUGAR, brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA, este inregistrat in Uniunea Europeana ca fiind un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis). Spre deosebire de alti indulcitori de pe piata, Green Sugar este singurul dulce natural cu gust stabilizat, care nu schimba gustul alimentelor sau al bauturilor pe care le indulceste si poate fi folosit inclusiv la prajituri ce necesita preparare termica.

    Spre deosebire de alti indulcitori pe baza de stevie, Green Sugar este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte. Astfel, puteti continua sa preparati prajiturile si sucurile preferate, fara teama de a compromite gustul original, bucurandu-va astfel de savoarea dulciurilor din copilarie, dar mai ales de lipsa caloriilor din acestea.

   Si cum se apropie ziua copiului si fetita mea adora briosele , m-am gandit sa ii fac un cadou dulce si sanatos.


SPRING MUFFINS





Ingrediente:

Aluat:
  • 2 oua
  • 1 iaurt degresat ( 200 g)
  • 200 g capsuni bine coapte
  • 10-12 frunze de menta
  • 6 lg Green Sugar
  • 1 lg otet
  • 3 lg cacao
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

 Decor:
  • 250 g mascarpone
  • 3 lg Green Sugar
  • capsuni
  • frunzulite de menta







Mod de preparare:

   Pentru inceput, preincalzesti cuptorul. Eu am un aragaz normal, pe gaz, asa incat fixez la temperatura maxima.

   Capsunile le speli sub jet rapid de apa rece, le cureti de frunzulite si le pui in blender. Adaugi frunzele de menta spalate si maruntesti totul foarte bine.







Adaugi iaurtul si omogenizezi totul.




    Ouale le speli cu apa calduta si detergent de vase ( eu fac asa intotdeauna) si separi albusurile.
    Bati albusurile spuma , impreuna cu praful de sare.








    Adaugi galbenusurile si mixezi in continuare.







    Torni crema de iaurt cu capsuni si zaharul si omogenizezi.







     Adaugi cacaoa si faina, iar la final praful de copt ( nestins) si mixezi la viteza mica, pana cand obtii un aluat de consistenta unei smantani subtire, fara cocoloase.







     Umpli formele de briose cca 2/3 cu aceasta compozitie si dai la cuptor pentru 25-35 min. 




        Cand s-au copt, lasi briosele sa se raceasca in forme si intre timp prepari crema pentru decor astfel: mixezi la viteza mica ,branza mascarpone cu zaharul pana cand devine spumoasa si o dai la rece.




    O data racite prajiturelele  le decorezi cu crema, capsuni si frunzulitele de menta.



   Le servesti copilasilor cu multa dragoste.

5 comentarii: