miercuri, 1 iunie 2016

SOCATA CU GHIMBIR


     Va spuneam eu despre beneficiile socului la reteta de sirop de soc .

     Si cum este sezonul frumoaselor si aromatelor flori m-am gandit sa reinventez reteta de socata.  In acest sens, am inlocuit traditionala drojdie cu ghimbirul, care este sanatos si amplifica efectul socului , avand si un plus de aciditate naturala fara fermentatie.

   De altfel, am un partener de incredere, cu "0" indice glicemic, pe numele lui Green Sugar, fiindca sunt #greensugarblogger. 


SOCATA CU GHIMBIR







Ingrediente:
  • 5 l apa
  • 8 flori de soc
  • 2 lamai
  • 100 g ghimbir
  • 100 g zahar Green Sugar

 

Mod de preparare:

     Intr-un borcan de 5l punem cele 8 flori de soc, zeama de la lamaile stoarse  si cojile ramase bine spalate. 



    Adaugam zaharul si ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri, de cca 2-3 mm.



    Lasam totul la macerat, la soare, timp de 48 de ore. 



    Amestecam din cand in cand, pentru a potenta aromele.

    Strecori sucul si il pui la frigider.

     Pentru un plus de savoare , servesti socata cu felii de lamaie, frunze de menta si capsuni inghetate( in loc de cuburi de gheata). 

 

3 comentarii:

  1. Doamne! Cred ca este cel mai bun si mai gustos suc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact azi am facut si eu socata, am sa pun si eu ghimbir sa vad cum este.

    RăspundețiȘtergere