sâmbătă, 12 martie 2016

BUNICA SI FARMECUL MEU




    Astazi este ziua mea...Implinesc 44 de ani...Ma uit la familia mea si imi zic:"da...am realizat ceva...se vede ca am 44 de ani..."...Dar ma uit in oglinda si chipul de dincolo de ea ma intreaba: "serios?...eu zic ca nu ai mai mult de 28..."

  De treaba oglinda am, nu-i asa? 

  Dar sa va spun un secret: BUNICA STIE!

  Am invatat sa o ascult si sa tin minte ceea ce ma invata.

  Adolescenta fiind m-am confruntat si eu cu acneea ...Ma aduceau la disperare punctele acelea care se incapatanau sa imi apara , oricat de mult m-as fi spalat cu sapun , exact atunci cand nu trebuia! Pana intr-o seara, cand bunica m-a gasit "bibilindu-mi" de zor fata. M-a dojenit cu blandete , asa cum numai ea stia , a dat fuga in bucatarie si mi-a adus o pasta pe lingurita . A luat o scobitoare si mi-a pictat toate punctuletele acelea , facandu-ma sa arat ca un indian pregatit de lupta...Dar am scapat de chin pentru totdeauna!

  Au urmat pistruii, care imi apareau vara ca ciupercile dupa ploaie. Bine-bine veti spune, au si ei farmecul lor. De acord, dar...toate au o limita, nu-i asa? Tot bunica a venit cu tratamentul salvator. Ma punea sa zdrobesc in fiecare dimineata cate o mana de frunze de patrunjel, in vechiul ei mojar din lemn.  Apoi imi tamponam fata cu sucul obtinut si stateam asa, sa se usuce. Nu am scapat definitiv de pistrui, dar acum pot sa spun ca "au farmecul lor".

  M-a invatat multe lucruri draga de ea: sa ma spal in fiecare dimineata cu apa rece pe fata, sa imi asez felii de castravete pe ochi atunci cand sunt obosita , sa dorm suficient de mult noaptea , sa mananc fructe si legume, sa imi respect corpul.

  Din pacate bunica a plecat printre ingeri mult prea repede. M-am maturizat si nu mai aveam cui sa ii cer sfatul. Ma obisnuisem ca ea sa ma scoata din impas. 

  Dar mi-am amintit ceea ce imi spunea mereu: "nu uita, fata mea - secretul frumusetii sta in simplitate ".

  Si fiindca tot veni vorba de oglinda mea , va intrebati probabil de ce este atat de binevoitoare cu mine. Ei bine, am aplicat sfatul bunicii- simplitatea. Simplitatea produselor de ingrijire a pielii. Nu trebuie sa contina foarte multe ingrediente pentru a fi eficiente. Dimpotriva! Cu cat mai putine si cu cat mai naturale, cu atat mai bine! Iar solutia era chiar langa mine. Clujeanca fiind, am crescut impreuna cu Farmec . Pentru inceput am folosit emulsia nutritiva cu extract de castraveti Doina, apoi pe cea cu laptisor de matca. Erau perfecte pentru tenul meu de adolsecenta. Pe masura ce m-am maturizat am trecut la gama Gerovital Plant, a carei poveste incepe in anul 1985. Am gasit de fiecare data produsul perfect pentru nevoile tenului meu la acel moment: Happiness - pentru diminuarea pierderilor de apa transepidermale, având un efect hidratant de excepție, cu acțiune imediată și de durată; H3 Derma+ - pentru hidratare si prevenirea ridurilor...

  Dar a sosit momentul sa ma ingrijesc si de ridurile care, vrand-nevrand, apar si pe fata mea. Stiti voi, liniutele acelea fine de la colturile ochilor si a buzelor ce ne fac clipe amare noua, femeilor... 

  Fidela simplitatii , am cautat in portofoliul celor de la Farmec ceva care sa raspunda exact acestei cerinte. Surpriza...sau nu!...am gasit gama perfecta: Gerovital Plant cu ulei organic din petale de flori de mac, provenite din culturi organice, fără pesticide, ierbicide sau fertilizatori minerali. . Crema antirid revitalizanta cu SPF 10   este dezvoltată special pentru atenuarea ridurilor şi prevenirea apariţiei altora noi.

 farmec

 
Uleiul organic din flori de mac are avantajul de a proteja tenul și pielea de stresul urban. Este ideal în tratamentul cosmetic al tenurilor deshidratate şi expuse stresului factorilor de mediu, prevenind deshidratarea, iritarea, apariția ridurilor și îmbătrînirea prematură a pielii. Aplicand-o in fiecare dimineata pe fata, gat si decolteu printr-un masaj usor, cu siguranta oglinda mea va fi la fel de binevoitoare. 

  Iar eu voi zambi fara teama , la gandul ca bunica ma priveste si este mandra de mine si de alegerile mele.




Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016











 

Un comentariu: