vineri, 2 ianuarie 2015

PRAJITURA "ALBINITA"


 Ce ziceti de o prajitura delicioasa, care se topeste in gura?



                                  PRAJITURA "ALBINITA"

INGREDIENTE:

A.FOI:
  • 2 oua 
  • 12 linguri de zahar
  • 100 g margarina Rama
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 600 g faina
B.CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
C.GLAZURA:
  •  200 g ciocolata alba
  • 5-6 linguri de frisca lichida
  •  nuca de cocos colorata
  •  


    MOD DE PREPARARE:
A. FOILE:
 Faina si margarina se pun intr-un bol si se "freaca" intre palme pana cand se omogenizeaza.
Adaugi laptele si framanti usor.


Se adauga zaharul si ouale, framantand pana la omogenizare. La final adaugi coaja de lamaie, zaharul vanilat si amoniacul stins cu zeama de lamaie.
Aluatul trebuie sa fie consistent si sa nu se lipeasca de mana.
Imparti aluatul in 4 si intinzi cate o foaie pe dosul tavii de prajitura , unse cu putin ulei, cu ajutorul sucitorului.
Dai tava la cuptor pentru cca 10 minute, pana cand foaia devine aurie.
Procedezi la fel cu toate foile. Eu am folosit 2 tavi, ca sa ma misc repede.



B.CREMA:
Pui laptele la fiert.
Amesteci faina cu amidonul ,zaharul si coaja de lamaie.
Torni laptele fierbinte in fir subtire, amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
Pui crema la foc mic si amesteci continuu, pana cand se ingroase.Stingi focul si adaugi zeama de lamaie si zaharul vanilat , omogenizad.
Lasi crema la racit, apoi o mixezi cca 1 minut, ca sa devina spumoasa. Adaugi treptat untul , mixand la viteza mica.



C.MONTARE:
Asezi o foaie, apoi crema si continui alternand.
Cand ai terminat, pregatesti glazura: rupi ciocolata alba bucatele si o asezi pe bain-marine pana cand se topeste. Adaugi frisca lichida si amesteci. Torni peste prajitura si presari nuca de cocos.


Lasi la rece.
Se serveste a doua zi, taiata cubulete.

Un comentariu: