vineri, 12 aprilie 2019

URZICI PICANTE CU TOFU CROCANT



  Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine ( A, C,B), dar și de minerale ( fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită acestui fapt, urzicile sunt recomandate a se consuma mai ales primăvara, când organismul este slăbit.

  ...Si pentru că această primăvară nabadaioasa vine la pachet cu Postul Paștelui, vă propun o rețetă tradițională cu infuzie de inspirație a' la Amalia. 

  ...Nemaipunând la socoteală faptul că este perfectă pentru a 3-a luna RESET, când deja știu să combin ingredientele. 
Si nu uitați: cod AS2019 pentru discount!


URZICI PICANTE CU TOFU CROCANT 



Ingrediente:

  • 500 g urzici 
  • 5 căței de usturoi 
  • 1 lg boia iute 
  • sare
  • 100 ml lapte de migdale 
  • 100 g brânză tofu 
  • 3 lg mix de semințe 
  • 2 lg ulei de măsline 
  • zeama de la 1/2 de lămâie 
  • 2 l apă 

Mod de preparare 

  După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată. 
  Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt. 


  Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua. 
  Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie. 


  Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu