luni, 15 aprilie 2019

TRĂISTUȚE UMPLUTE



   Mi s-a făcut un dor nebun de clătite. Mă puteți învinui?
   Doar că nu m-ar chema Amalia, dacă nu le-aș personaliza. Mai ales că am avut niște invitați mai speciali, care mi-s tare dragi. 
  Așa au ieșit aceste..

TRĂISTUȚE UMPLUTE 



Ingrediente:
a. clătite 

  • 500 g făină 
  • un praf de sare 
  • 1 lg zahăr 
  • 200 ml apă minerală 
  • ulei 
b. umplutură:
  • 12 chiftele din ciuperci cu năut
  • 200 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 3 fire de ceapă verde 
  • 5 frunze de leurdă
  • sare
  • piper 
  • 100 g cașcaval vegetal ras
  • 200 ml ketchup dulce
  • 2 lg ulei de măsline 
  • 3 frunze de pătrunjel verde 


Mod de preparare :

  Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei. 

  Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi. 
  Leurda o tai fâșii.
  Ciupercile și porumbul le scurgi de zeamă .

   Într-o tigaie wok pui uleiul la încins, după care adaugi toate ingredientele , sare și piper , și le lași la foc mic pănă când se înmoaie ceapa. 
  Stingi focul și adaugi cașcavalul ras, omogenizând .


  Într-un vas termorezistent torni ketchup-ul. 
 Pe fiecare clătită pui câte 2 lg de umplutură și o chifteluță,  apoi formezi o trăistuță, o legi cu frunză de ceapă verde și fixezi cu o scobitoare , după care o așezi în vas.


 Dai totul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. 


 Servești imediat cu extra-sos, cașcaval și frunze de pătrunjel. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu