Mi s-a făcut un dor nebun de clătite. Mă puteți învinui?
Doar că nu m-ar chema Amalia, dacă nu le-aș personaliza. Mai ales că am avut niște invitați mai speciali, care mi-s tare dragi.
Așa au ieșit aceste..
TRĂISTUȚE UMPLUTE
Ingrediente:
a. clătite
- 500 g făină
- un praf de sare
- 1 lg zahăr
- 200 ml apă minerală
- ulei
b. umplutură:
- 12 chiftele din ciuperci cu năut
- 200 g ciuperci
- 100 g porumb
- 3 fire de ceapă verde
- 5 frunze de leurdă
- sare
- piper
- 100 g cașcaval vegetal ras
- 200 ml ketchup dulce
- 2 lg ulei de măsline
- 3 frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare :
Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei.
Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi.
Leurda o tai fâșii.
Ciupercile și porumbul le scurgi de zeamă .
Într-o tigaie wok pui uleiul la încins, după care adaugi toate ingredientele , sare și piper , și le lași la foc mic pănă când se înmoaie ceapa.
Stingi focul și adaugi cașcavalul ras, omogenizând .
Într-un vas termorezistent torni ketchup-ul.
Pe fiecare clătită pui câte 2 lg de umplutură și o chifteluță, apoi formezi o trăistuță, o legi cu frunză de ceapă verde și fixezi cu o scobitoare , după care o așezi în vas.
Dai totul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Servești imediat cu extra-sos, cașcaval și frunze de pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu