luni, 25 martie 2019

SALATA ARCOBALENO CU TON





   Am trecut zilele acestea prin Lidl si am gasit niste paste fara ou foarte aratoase. Evident... ca mi s-au lipit de mana si le-am transformat intr-o salata delicioasa speciala pentru aceasta zi de post cu dezlegare la peste.

Iar programul "RESET" exact asta m-a invatat: sa gatesc zambind! Daca dai clik pe cuvantul RESET si alegi sa slabesti destept, introdu codul AS2019 si vei obtine o reducere de 10%...pentru ca 2019 este anul tau!


     SALATA ARCOBALENO CU TON





Ingrediente:

  • 500 g paste Arcobaleno
  • 2 l apa
  • 1 lgt sare
  • 200 g ton din conserva ( tot din Lidl, in cadrul saptamanii iberice- o minunatie)
  • 1/2 lamaie
  • 150 g masline verzi umplute cu ardei
  • 100 g tofu
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lgt patrunjel frunze uscat
  • 1 lgt oregano Delik'At
  • 1/2 lgt chilli Delik'At
  • 1 ardei kapia mic



Mod de preparare

    Fierbi pastele in apa clocotita si sarata pentru 20 de minute, dupa care le strecori si le lasi sa se scurga bine de apa, in sita.
   Intre timp pregatesti restul ingredientelor: feliezi maslinele si ardeiul, tai branza cubulete, scurgi bine tonul de ulei.
    In uleiul de masline adaugi condimentele si zeama de lamaie , apoi omogenizezi pana cand verdeturile se zdrobesc bine.
   Uleiul astfel preparat il torni peste paste si amesteci astfel incat acestea sa nu se rupa, dar sa se unga bine. 
   Golesti totul intr-un bol mare si adaugi restul ingredientelor, amestecand usor.

   Servesti totul numai dupa ce presari si un praf magic de iubire.

P.S. Daca simte nevoia, fiecare isi mai poate adauga in farfurie sare, piper/chilli ori zeama de lamaie.



Un comentariu: