duminică, 26 martie 2017

INVATA SA SPUI "MULTUMESC"



                                          

                              Dragii mei dragi,                               Cluj-Napoca
                                                                                  26.03.2017




    A trecut ceva vreme de cand v-am scris ultima data. Cred ca eram prin clasa a 9-a...Sa tot fie 30 de ani de atunci. Pe vremea aceea va scriam in fiecare vacanta de vara pentru a va spune ca suntem cuminti, ca ii ascultam pe bunici si...sa ne mai trimiteti bani.
      De ce am uitat sa mai scriu scrisori? Pentru ca a aparut telefonul si mai apoi internetul , iar comunicarea este mult mai usoara asa.

     Ce mi-a venit tocmai acum sa va scriu? Poate pentru ca simt ca totusi, imbatraniti si timpul trece pe nesimtite. Sau poate ca , parinte fiind si eu, am devenit mai sentimentala si mai sensibila. 
  Ma credeti, nu-i asa? 

  De fapt, stand stramb si judecand drept, am inteles ca nu as fi ajuns ceea ce sunt acum fara sprijinul vostru. Chiar daca acesta a constat intr-un sfat, o dojana ori o incurajare. Ati fost mereu acolo fara ca eu sa v-o cer. 
  Si nu v-am multumit niciodata pentru asta! 

     O fac acum , cerandu-mi iertare pentru ignoranta mea!



   Stau si ma gandesc cateodata  cat de greu e pentru o mama sa simta atat de multe lucruri de-odata. Trebuie sa fie ferma, dar intelegatoare, sa dea pedepse, dar sa fie drepte, sa isi lase copilul sa-si faca drumul lui, dar totusi sa incerce sa ii dea o directie buna.
   Te admir , mama ,pentru ca le poti face pe toate si sa para ca de fapt nu a fost greu. Ai  crescut 3 copii… imi place ca mereu stii sa intorci orice problema pe o mie de fete si pana la urma sa gasesti solutia cea mai buna.
   Te iubesc , mama, pentru ca imi esti o prietena buna, care ma asculta, care ma incurajeaza. Tu m-ai invatat ca in viata trebuie sa-mi gasesc singura limitele si ca trebuie sa imi fac propriile greseli...nu ai incercat sa iti traiesti viata prin copiii tai, ci alaturi de ei. Cand am fost la pamant m-ai ridicat prin umorul tau...cand mi-a fost bine, ai sarbatorit alaturi de mine. Orice mic succes l-ai amplificat la rang de realizare si orice problema majora ai redus-o. Si toate astea pentru ca esti o mama fenomenala, pentru ca esti o persoana buna...

          Iti multumesc  pentru ca esti MAMA MEA!

  Ma intreb uneori cum e sa fii tatal a trei copii atat de diferiti? Cum sa intelegi personalitatile lor , sa te imparti in asa fel incat sa reusesti sa le acorzi tuturor atentia si indrumarea de care au nevoie...
  Tu, tata, ai reusit sa ne indrumi pasii in directia buna , chiar si atunci cand acestia erau sovaielnici si mici. Ne-ai impins de la spate cand vroiam sa renuntam , cand ni se parea ca este prea greu ,dar niciodata  nu ai cedat....rugamintilor noastre . 
 Te iubesc, tata, pentru ca mi-ai pus pentru prima data pensula in mana , pentru ca ai fost criticul cuvintelor incalcite gasite mazgalite pe ultima pagina a caietelor . Pentru ca niciodata nu mi-ai spus "nu poti"! Pentru ca intotdeauna m-ai convins sa merg inainte si m-ai invatat ca fiecare drum incepe cu primul pas . Pentru ca  viata este o continua alegere . Chiar daca uneori nu am luat  cea mai buna decizie , este important sa invat din greseli. Si toate astea pentru ca esti un tata special ...

        Iti multumesc pentru ca esti TATAL MEU!


     Inchei scurta mea scrisoare spunandu-va ca va iubesc.

    Si pentru asta, MULTUMESC!


                                                               Cu drag,
                                                                 fiica voastra , Amalia
 


      Nu este greu sa spui acest cuvant. Poate ca de cele mai multe ori ti se pare ca este de la sine inteles, ca ai facut-o printr-un gest sau o privire. Dar nu subestima niciodata puterea cuvantului! Invata sa spui "MULTUMESC"  cu toata fiinta ta ! Si fa-o mai ales fata de parintii tai! Sunt singurii pe care ii ai ...iar maine ar putea fi prea tarziu...

    Pentru a constientiza frumusetea si puterea acestui cuvant, cei de la Provident au lansat o campanie : trebuie sa realizezi un mesaj (clip video de maximum 30 de secunde, mesaj- text sau poze cu parinții alaturi de mesaj) pe care să il postezi apoi pe contul personal de Facebook cu tag către pagina Mulțumesc Părinților și folosind hashtagul #multumescparintilor. Mai apoi  trimite scrisoarea și printr-un mesaj către pagina de facebook pentru a te înscrie astfel în concurs și a putea câștiga prin tragere la sorți premii în valoare de 500 de lei fiecare.

                   Multumesc Parintilor
   
  

7 comentarii:

  1. Foarte frumos, felicitari pentru cuvintele frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. vai cat de frumos ati scris,si da nu este greu sa spunem multumesc,cu atat mai mult parintiilor,lor le datoram totul,chiar daca unii au fost mai asprii,duri,si altii mai blanzi,stiu ca au facut-o pentru noi,fiecare ne iubeste in felul lui,si da,stiu de multe ori ziceam atunci cand eram adolescenta si ei nu ma lasau sa fac ce vreau,ca sunt rai,ca nu ma iubesc! insa ceva mai tarziu am inteles ca o faceau pentru a ma proteja,pentru ca ma iubeau,acum ca am o varsta si viata ne-a despartit oarecum,realizez foarte multe,si stiu ca fara ei si fara asa zisele piedici de mi-le puneau ,nu as fi ajuns unde sunt,si poate nu as fi fost un om atat de bun! VA IUBESC PARINTII MEI,,,Voi sunte0ti singurele persoane care m-ati iertat mereu,indiferent de cauza si nu mi-ati purtat ciuda niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia atunci cand nu-i mai avem ne dam seama cat de multe au facut pentru noi, iar noi am uitat sa le multumim si sa le spunem mai des cat de mult ii iubim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu integ de ce este atat de greu sa le spunem parintilor "multumesc" si "va iubesc".

    RăspundețiȘtergere
  5. Un gest simplu si de neuitat din partea ta pentru parintii tai!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai, nu cred! Un cuvant care aparent pare simplu, cantareste foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un multumesc sincer si cu recunostinta pentru cei care merita cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere