duminică, 12 martie 2017

TORT " NEGRESA" DE POST



    Am incercat de multe ori sa pregatesc "Negresa", de post sau nu, dar niciodata nu mi-a iesit asa cum as fi vrut. Chiar daca reteta se dadea a fi garantata. Mie nu imi iesea si pace! 

  Pana acum cand am combinat 2 retete . Rezultatul este delicios. Nu este "garantat 100%", dar mie mi-a reusit.


                TORT " NEGRESA"  DE POST


 


Ingrediente:

a. aluat
  • 2 cani de faina
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 1/2 cana de apa minerala
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 borcan de dulceata de capsuni ( 250 g)
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie



b. glazura:
  • 100 g ciocolata neagra Nestle Desert
  • 50 ml frisca lichida Meggle

Mod de preparare:

a. aluat

   Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt.


   Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul unui tel. Incorporezi apoi dulceata de capsuni.


    



Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.

    Torni compozitia in tava si lasi la cuptor pentru 45 de minute ( sau pana cand suprafata devine ferma).


   Lasi blatul sa se raceasca in tava.

    Scoti blatul din tava si il intepi din loc in loc cu o scobitoare/ frigaruie.


b. glazura

   Topesti pe baie de aburi ciocolata si adaugi treptat frisca lichida, amestecand continuu cu o spatula. Ai grija sa nu fiarba!


   Torni glazura calda peste prajitura si lasi sa se raceasca ( cca 1 ora).


    Decorezi tortul dupa inspiratie.










Tips & Tricks: eu am folosit o cana de 250 ml si o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 28*19 cm.

7 comentarii: