duminică, 5 martie 2017

PANCAKES DE FIDEA CU PUI SI FONDUE DE BRANZA



       Mai tineti minte cand va spuneam ca imi plac clatitele in fel si chip?

    Ei bine, profitand de week-end mi-am zis sa mai inventez o reteta. Va dati seama ca "am copt-o" o saptamana intreaga, nu?

  PANCAKES DE FIDEA CU PUI SI FONDUE DE BRANZA



Ingrediente:



Pentru clatite:
  • 1 punga Maggi Fidelicios de pui
  • 250 ml apa
  • 100 ml apa minerala
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 150 g faina
  • 100 g pastrama din piept de pui 
  • 1/2 lgt Oregano maruntit Kotanyi
  • un vf de cutit de piper macinat

Pentru Fondue de branza:
  • 100 g cascaval
  •  30 ml vin
  • 1 catel de usturoi 
  • 1 lgt amidon alimentar

Mod de preparare:

    Pentru inceput prepari "Fideliciosul" conform instructiunilor de pe ambalaj. 
    

     Oul il bati impreuna cu sarea, piperul si oregano.
    Adaugi alternativ faina si apa minerala, iar la final fideaua si pastrama de pui taiata cubulete si omogenizezi bine.





    Coci cate o clatita pana cand se rumeneste bine pe ambele parti.


    Pastrezi clatitele la cald si pregatesti fondue-ul de branza astfel: cascavalul ras il topesti la foc mic impreuna cu catelul de usturoi ras si vinul; la final adaugi amidonul si amesteci continuu.




    Servesti clatitele calde peste care torni fondue de branza .




   Tips& Tricks: trebuie sa folosesti un cascaval gras, cu minimum 45% grasime; este de preferat sa folosesti un vin alb sec, pentru a nu schimba culoarea preparatului  ( eu m-am pacalit si am constat tarziu ca nu am decat rosu, dar a iesit foarte gustos si asa ).

6 comentarii:

  1. Reteta mi se pare a fi foarte buna, dar nu se poate folosi fidea?

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar arata foarte mine..trebuie sa incerc si eu reteta asta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. desi nu stiu ce gust are,arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  4. si cred ca ma risc si eu sa fac intr-o zi!

    RăspundețiȘtergere