marți, 12 iulie 2016

NAKED CAKE CU ZMEURA SI CIOCOLATA


    O prietena m-a rugat sa pregatesc un tort pentru petrecerea de absolvire a fiicei ei. Si mi-a dat mana libera. 
Stiti ce este cel mai greu de pregatit? Un "tort cu ce vrei tu..."

   Am stat eu si m-am gandit: este vorba despre o domnisoara, deci trebuie sa pregatesc un tort usor, de vara. Adica fructele ar fi primul ingredient. Si nimeni nu refuza un strop de ciocolata...

  Asa a iesit...


NAKED CAKE CU ZMEURA SI CIOCOLATA






Ingrediente:




a. blat
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 1/2 pachet de margarina Rama/unt
b. crema de ciocolata
  • 1 plic crema gust de ciocolata Dr. Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 6 lg Green Sugar
  • 250 g crema Mascarpone
  • 200 ml frisca
 c. crema de frisca
  • 500 g crema Mascarpone
  • 400 ml frisca  
  • 6 lg Green Sugar
d. decor
  • 250 g zmeura
  • 2 lg cacao instant
  • 3-4 bucati de minibezele trase in ciocolata

 Mod de preparare:


   Mai intai speli zmeura si o lasi la scurs intr-o sita. 

  a. blat

   Biscuitii digestivi se sfarama .



     Margarina se topeste si se adauga peste biscuiti, omogenizand bine totul.

     Compozitia astfel obtinuta se aseaza in interiorul unui inel de tort, direct pe platou. Nivelezi bine cu ajutorul unei linguri si apoi se da la rece , pana cand prepari cremele.




b. crema de ciocolata

   Prepari crema de ciocolata, conform indicatiilor de pe ambalaj, impreuna cu 3 linguri de Green Sugar.


    Crema Mascarpone o amesteci cu celelalte 3 linguri de Green Sugar , mixand bine pana cand devine spumoasa. 


   Bati frisca si apoi amesteci toate cele 3 creme anterioare.


   Adaugi crema peste blat.

    Asezi zmeura peste crema de ciocolata si dai la rece.



c. crema de frisca

    Crema Mascarpone o amesteci cu cele 6 linguri de Green Sugar, mixand bine pana cand devine spumoasa. 



   Bati frisca si amesteci cu crema de Mascarpone.


Adaugi aceasta crema peste zmeura si dai la rece pentru 2 ore.

d. decor




   Indepartezi inelul de tort si decorezi cu pudra de cacao, zmeura si minibezelele.

 




Un comentariu: