luni, 1 iunie 2015

LUNEA FLORILOR


...Patru-n iasomie,
flori de cununie...
 


3 comentarii:

  1. Avramescu Evelina Mihaela
    iasomia, interesanta floare cu miros placut.
    Iasomia (Jasminus communis) - beneficii şi proprietăţi
    Denumire populară: iasomie
    Denumire științifică: Jasminus communis
    Descriere
    Cunoscută în India sub denumirea de "regina florilor", iasomia este considerată nu numai o plantă decorativă, ci şi un remediu împotriva stresului şi a altor tulburări nervoase.
    Iasomia este un arbust cu flori albe, roze, galbene sau purpurii, cu un parfum puternic diafan, originar din Caucaz, zona munţilor Himalaya, din Persia si Kashmir, venerată şi considerată o plantă sacră, floare sfântă a zeului hindus al dragostei, Kama.
    Numele de iasomie vine de la cuvantul persan "yasmin" care înseamnă "dar al Domnului". În China, floarea de iasomie simbolizează delicateţea feminina, în Siria floarea de iasomie este simbol al Damascului, numit şi "Oraşul iasomiilor", iar în India floarea este împletita în cununi şi prezentă în ceremoniile de nuntă prevestind viitorului cuplu dragoste eternă.
    În scop terapeutic a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru calmarea sistemului nervos şi îmbunătăţirea circulaţiei, în scop afrodisiac pentru stimularea impulsurilor sexuale masculine dar şi feminine, fiind adăugată în băile generale sau sub formă de ulei de masaj pentru destinderea muşchilor contractaţi şi calmarea durerilor musculare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iasomia este floarea ,mea preferata

    RăspundețiȘtergere
  3. Iasomia este floarea ,mea preferata

    RăspundețiȘtergere