Prietenii de la MAGGI m-au invitat sa particip la un interviu in calitate de "Prieten de-al casei". M-am bucurat si, totodata , m-am simtit onorata.
Aveti mai jos interviul.
Din pasiune pentru gatit: interviu Amalia Sasarman
Episodul 2
Amalia Sasarman este
ultimul, dar nu cel din urma prieten de-al casei premiat in comunitatea
MAGGI care a impartit cu noi retete savuroase si secrete culinare, dar
si bucuria de a gati impreuna. Am stat de vorba si cu ea despre pasiunea
ei pentru gatit.
Amalia scrie cu drag pe blogul ei, unde, pe langa retete presara si poezii proprii care noua ne plac foarte mult. Mai multe aflati chiar de la ea.
- MAGGI: Ce inseamna gatitul pentru tine si cum ti-ai descoperit aceasta pasiune?
- Amalia: La inceput am gatit in joaca, alaturi de bunica si mama. Pe masura ce a trecut timpul, a inceput sa imi placa si gateam mai ales la sfarsit de saptamana, ca sa "ii dau liber" mamei de la bucatarisit. Dar adevarata provocare a venit o data cu intrarea in viata noastra a micutei Alessia. Practic, inceperea diversificarii alimentatiei ei a fost declicul care a transformat gatitul din obisnuinta in pasiune. A fost o mica-mare mofturoasa si mi-a pus din greu la incercare imaginatia si intuitia.
- MAGGI: Cat de greu este sa intretii un blog culinar?
- Amalia: Este destul de greu sa intretii un blog, indiferent de profilul lui, in conditiile in care lucrezi full-time si nu ai acces la calculator in acest timp. De multe ori adun articolele in agenda si scriu o data sau de doua ori pe saptamana, mai ales ca vreau sa vin de fiecare data cu ceva nou.
- MAGGI: Cine sunt cititorii tai? Ce ne poti spune despre acestia?
Amalia: Sunt noua in sfera blogging-ului. De-abia am implinit 1 an, asa ca cititorii mei sunt in special oameni care ma cunosc personal: rude, prieteni, colegi de serviciu. Dar cred ca am inceput sa "acaparez" si internauti si mamici in cautare de inspiratie pentru raspunsul la intrebarea "Maine ce fac de mancare?". - MAGGI: De unde iti iei inspiratia pentru gatit?
Amalia: In principiu, sunt tributara retetelor mostenite de la mama sau bunicile mele. Avand in vedere ca tata este oltean, iar mama ardeleanca , in preparatele mele se regasesc influente din ambele regiuni si, nu de putine ori, combin. De asemenea, ma uit si pe blogurile culinare in cautarea unor preparate mai deosebite, simple sau sofisticate. Si recunosc, imi place foarte mult Chef Adi Hadean. - MAGGI: Ce satisfactii ai de pe urma blog-ului?
Amalia: In afara de faptul ca mi-am demonstrat mie ca pot supravietui in mediul on-line, imi place cand "prietenii" de pe Facebook ma intreaba daca stiu o reteta buna de rulada ori vreo prajitura care se prepara rapid. Sau care este ultima poezie. Asta asa, ca sa dau un exemplu. Mai sunt si cateva concursuri la care am castigat si am participat si la diverse campanii de testare. - MAGGI: Care sunt cele mai apreciate retete de pe blog-ul tau?
Amalia: Cu certitudine, cele mai apreciate retete sunt:TORT-SANDWICH si LA GHIVECI. - MAGGI: Ce inseamna pentru tine ,,arome fel de fel”?
Amalia: Am vrut sa surprind cat mai mult din personalitatea mea. De la pasiunea pentru scris ("Cuvinte incalcite") la cea pentru gatit ( "Retete" sau "Sarea in bucate"), de la articolele scrise in cadrul diverselor campanii de testare pana la concursurile pentru bloggeri. Asa sunt eu: un amalgam de arome, mereu altfel. - MAGGI: Care este aroma ta preferata in mancare si de ce?
Amalia: Scortisoara este fara doar si poate preferata mea. Imi aminteste de copilarie, de bucataria bunicii. Orezul cu lapte ma face sa ma cuibaresc in fotoliu cu bolul in brate! Dar am invatat sa o folosesc si in alte preparate, gen fripturi sau sosuri.
Felicitari pentru interviu.
RăspundețiȘtergereMa bucur pentru acest interviu care mi-a dat ocazia sa te cunosc mai bine.
RăspundețiȘtergereDa,pe mine m-ai acaparat in sfera blogului tau! Imi place ca ai retete simple si nu sofisticate...sunt adepta mancarurilor facute de mama asa ca ma aseman mult cu tine!
RăspundețiȘtergereFelicitari! Ma bucur pentru ceea ce faci, mai ales ca si noi avem ce invata de la tine
RăspundețiȘtergereUn interviu reusit!
RăspundețiȘtergere