luni, 14 iulie 2014

UN AMERICAN IN #roundTripRomania

Dragul meu prieten,

vad ca ti-ai creat un itinerar interesant. Permite-mi ,te rog sa iti dau un sfat: cand ajungi la Mamaia nu rata o excursie pana la INSULA OVIDIU!



Iti poate parea bizara rugamintea mea, dar dupa ce vei citi aceste randuri, sunt sigura ca imi vei da dreptate.



Insula Ovidiu este singurul obiectiv turistic de la noi din tara situat pe o insula naturala. Este de origine calcaroasa si isi leaga numele de poetul Publius Ovidius Naso ,pe care imparatul Augustus l-a exilat aici. Este perioada in care a scris "Tristele" si "Ponticele":

„Doresc atîta numai, să ies din acest loc

Şi să mă mut de-aice; eu nu am altă grijă.

Oriunde plec: pe-acesta să nu-l mai văd în ochi!

Mînaţi a mele pînze în Sirte şi Caribda,

Numai să scap o dată de-acest pămînt barbar!“ – Ponticele, IV, 14



La baza nasterii insulei sta o legenda care spune ca pe locul in care astazi este Lacul Siutghiol si Insula Ovidiu era o intindere de pamant locuita de oameni rai si zgarciti. Pe aici se plimbau intr-o zi Dumnezeu si Sfntul Petru, cerand salas peste noapte,dar nimeni nu s-a indurat de ei. Singura care le-a oferit un loc de odihna a fost o femeie saraca, dar le-a spus ca nu are nimic de mancare fiindca vaca ei ramasese stearpa. Pe femeia aceea o vizita uneori Ovidiu,care venea tocmai de la Roma... Dumnezeu a rugat-o pe femeie sa mearga totusi sa incerce sa mulga vaca...desi uimita, ea i-a urmat sfatul si a muls atat lapte incat a umplut toate oalele din casa. Au baut cu totii si s-au culcat; cand s-a trezit batrana, oaspetii plecasera, iar la poalele colinei pe care era asezata casa ei nu mai exista nici urma de vre-o casa: totul era acoperit de o apa dulce si alba ca laptele. Lagenda spune ca apa aceasta este Lacul Siutghiol ,iar colina- Insula Ovidiu.



      Ei? Asa-i ca ti-am starnit curiozitatea? Stiam eu ca iti plac legendele!



      Cum poti sa ajungi acolo? Exista un vaporas , numit chiar "Ovidiu" pe care te poti imbarca de la debarcaderul special amenajat, cam pe la mijlocul statiunii...Nu e greu de gasit si faci si o plimbare... Ajuns pe insula, poti lua o masa in stil pescaresc sau te poti plimba in cautarea legendei...Daca iti place poti sa te si cazezi acolo,intr-o casuta de 3*,dar ai grija, sa iti faci rezervare din timp!

 

Si.mai ales, nu uita sa scrii in jurnalul de bord ce ti-a placut si ce nu, pentru a cititorii mei sa iti poata urmari calatoria: http://roundtripromania.turistclub.ro/?page_id=2 .

#roundTripRomania este un eveniment organizat de agenţia de turism TuristClub.ro în colaborare cu Kooperativa 2.0.

8 comentarii: