Daca ar fi sa ma gandesc care este dulceata mea preferata, as raspunde fara ezitare: cea de CAPSUNI!
Ador mirosul lor dulce-parfumat si gustul catifelat...iar dulceata imi aminteste de bunica...mergeam impreuna si culegeam fructele ademenitoare,dimineata...Acum "le culeg" din piata...
INGREDIENTE (pentru 10 borcane de 400g):
- 5 kg de capsuni,proaspete si dulci
- 1,5 kg de zahar
- multa dragoste si rabdare
MOD DE PREPARARE:
- fructele le speli repede, sub jet de apa ( ca sa nu isi piarda aroma) si le cureti de frunzulite;
- intr-o oala de 8 litri asezi fructele,alternativ cu zaharul si le lasi asa de seara pana dimineata(sau invers- cca 12 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca complet;
- cand vrei sa prepari dulceata, incalzesti cuptorul si dai oala la cuptor,la foc potrivit, pentru cca 4 ore; astfel scapi de grija amestecatului ,iar dulceata va fi mai aromata si fructele raman intregi;
- scoti oala pe aragaz si mai fierbi pe foc mic 30 de minute;
- intre timp speli borcanele si le lasi la uscat;
- cand dulceata este gata asezi o lama de cutit sub borcan si le umpli, le capsezi si le lasi la dunst uscat 24 de ore;
- asezi borcanele in beci/camara si astepti sa savurezi minunatia la iarna...daca mai ai rabdare!
Buna ideea cu cuptorul.Urasc amestecatul...
RăspundețiȘtergere