duminică, 29 octombrie 2017

FARMACIA DIN NATURA




      "Toate poienile , pasunile, toti muntii si toate colinele sunt farmacii" spunea Paracelsus, celebrul alchimistmedicfizicianastrologteolog si  filozof elvețian.

     Nu stiu daca stramosii nostri auzisera aceste cuvinte, stiu insa cu certitudine ca bunica ma trata intotdeauna cu ceaiuri , comprese si tincturi. Toate facute de ea  din plante medicinale, pe care le culegea de-a lungul verii, si miere.  Daca ma durea gatul imi dadea sa mestec fagure cu miere si sa beau ceai de salvie. Daca mi se infunda nasul, faceam inhalatii cu ceai de menta si scortisoara. Daca tuseam imi dadea sirop din muguri de brad si ceai de soc. Ba imi mai punea si un sac cu sare calda pe piept. Treceau toate , in mod natural. Pot spune ca facea o medicina traditionala romaneasca. 

   Toate popoarele au leacuri mostenite din stramosi, bazate pe plante , pe ceea ce natura ne ofera. Una dintre cele mai cunoscute medicini traditionale este cea indiana, Ayurveda ( stiinta vietii) , care ajuta organismul bolnav sa isi regleze functiile, sa se autovindece. Si asta deoarece abordeaza omul dintr-o perspectiva holistica , netratand numai boala, ci adresandui-se in intregime , ca un complex trup-minte-spirit. Un principiu universal-valabil, in orice colt al lumii. 

  Un astfel de preparat este si siropul Coughend , un protector natural al cailor respiratorii de la 

                              Ayurmed

 , produs de STAR INTERNATIONAL MED.

 Cand l-am primit m-am gandit ca pentru a-l testa trebuie ca cineva din familie sa se imbolnaveasca...O conditie sine-qua-non pentru a folosi un "medicament". Mai apoi insa, dupa ce am citit despre el si despre medicina ayurvedica , am inteles ca il pot folosi chiar sanatoasa fiind!


  De ce? Sunt fiziokinetoterapeut. Prin urmare in fiecare zi vin in contact cu zeci de oameni, pacienti. Unii sunt vizibil "raciti", altii inca nu au simptome ; motiv pentru care sunt mereu expusa imbolnavirilor. In plus acum, cand afara este frig si s-a trecut la incalzirea centrala, aerul din cabinet este foarte uscat. In ciuda faptului ca beau multe lichide, mai mereu imi simt gatul uscat si am o tuse seaca. Acum am constientizat ca acestea nu ma ajuta prea mult, deoarece o cantitate prea mica ajunge acolo unde am eu nevoie- la nivelul cailor respiratorii! 

  Aici intervine siropul CoughendProprietatile substantelor bioactive din extractele din plante din acest sirop contribuie la mentinerea capacitatii naturale a organismului de autoaparare si adaptare la conditiile de mediu, calmand actul reflex de tuse si reducand uscaciunea si iritatia de la nivelul arborelui respirator.





  Nu am sa va spun acum compozitia completa ( nu acesta este obiectul acestui articol ), ci doar ca printre plante se regasesc piperul, busuiocul, ghimbirul, scortisoara si menta. In proportii echilibrate si gandite astfel incat sa aiba ca si efecte:
- mentinerea starii de sanatate a aparatului respirator;
- fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea lor, reducerea uscaciunii si iritatiei la nivelul gatului si bronhiilor;
- diminuarea tuturor formelor de tuse si a efectelor neplacute datorate ei;
- facilitarea procesului de respiratie prin decongestionarea cailor respiratorii;
- complementar in terapia astmului bronsic (bronhodilatator);
- mentinerea capacitatii naturale a organismului de autoaparare si adaptare la conditiile de mediu.


  Cum am procedat eu? Avand in vedere ca nu eram bolnava, ci faceam doar o cura de tonifiere si nutritie a cailor respiratorii, mi-am personalizat planul terapeutic , administrand cate 3 lingurite de sirop dimineata, pe nemancate ( cu 30 de minute inainte de masa pentru ca principiile active sa fie optim absorbite) , timp de 7 zile.

  La sfarsitul acestei perioade constat ca:

  • nu mai am senzatia de uscaciune a gurii si gatului , ceea ce inseamna ca mucoasa acestor regiuni s-a decongestionat;
  • senzatia de tuse seaca, iritativa este mult diminuata datorita calmarii reflexului ;
  • desi am fost "asaltata" de virusi la cabinet, inca nu m-am imbolnavit, semn ca imunitatea cailor respiratorii s-a intarit.

  In concluzie:
  1. este benefic sa tratam cauza si nu efectul - in cazul meu uscaciunea cailor respiratrorii;
  2. este important sa oferim organismului sansa de a se vindeca singur, prin resurse proprii , nu sa il bombardam cu preparate care in timp il vor agresa;
  3. trebuie sa fim deschisi , sa avem mereu "open mind" pentru noi oportunitati in ceea ce priveste preventia si obtinerea starii de sanatate .


8 comentarii:

  1. Nu am folosit niciun produs de-al lor dar am auzit doar păreri bune despre produsele lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este si pentru mine o noutate, insa am fost placut impresionata de produs.

      Ștergere
  2. nu stiam despre acest produs. multumim pt review

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar cam trebui sa luam fiecare in perioada aceasta un asemenea produs.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multe din asa zisele leacuri babesti sunt foarte bune la raceala. La mine isi fac efectul baiile cu sare la picioare si o cana de ceai fierbinte cu multa lamaie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ar trebui sa ne intoarcem la natura in ceea ce priveste starea de sanatate si mentinerea ei. Medicatia alopata are rolul ei intr-o schema de tratament in starea de boala, insa organismul trebuie ajutat si natural sa se vindeca.

      Ștergere