A venit toamna! Și o dată cu ea grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară.
Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea:
DULCEAȚA BUNICII ( DE PRUNE CU NUCI )
Ingrediente:
- 4 kg prune
- 1 kg de zahăr
- 200 g miez de nucă
- 1 lgt scorțișoară măcinată
Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură
Mod de preparare:
Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.
Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
Torni dulceata in borcanele curate si uscate , dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.
P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.
Tips& Ttricks: Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.
Torni dulceata in borcanele curate si uscate , dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.
P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.
Tips& Ttricks: Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.
multumim pt reteta..nu stiam reteta aceasta cu nuci
RăspundețiȘtergereO rețetă interesantă și delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumim pentru aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereDin prune eu fac magiun in care pun din abundenta nuci.
RăspundețiȘtergere