Stiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati.
Stiu ca fiecare are reteta ei, mostenita sau nu, cu care nu da gres.
Nu am pretentia ca detin reteta perfecta. Vreau doar sa v-o impartasesc pe a mea.
BULION CU OREGANO
Ingrediente:
- 12 kg de rosii proaspete
- 3 lg sare pentru muraturi
- +/- 2 lgt oregano
Mai ai nevoie de sticle cu capac curate.
Mod de preparare:
Culegi rosiile din gradina, apoi le speli bine si le tai felii.
Dai rosiile prin masina speciala si obtii cca 10 l de suc.
Pui sucul la fiert, intr-o oala suficient de mare, la foc mic.
Lasi sa fiarba cca 90 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand dispare spuma.
Adaugi sarea si il lasi sa mai fiarba inca 15 minute.
Torni bulionul in sticle, le astupi si le lasi la dunst uscat ( intre paturi) pentru 24 de ore.
Etichetezi si asezi in camara pentru la iarna.
Intr-un sfert din cantitatea de bulion eu am mai adaugat odata cu sarea si 2 lgt de oregano. Are un gust bun si il voi folosi la sosuri.
Nu am facut pana acum cu oregano dar am sa incerc.
RăspundețiȘtergereAm facut si eu, este foarte bun!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu, este foarte bun!
RăspundețiȘtergereFac in fiecare an bulion si suc de rosii. In unele sticle de suc pun si boabe de piper.
RăspundețiȘtergereeu nu am mai facut de mult bulion. de obicei ma aprovizionez de la mama cate o sticla. la bloc nici nu prea am unde sa le tin la rece
RăspundețiȘtergere