miercuri, 14 iunie 2017

MINIECLERE CU CREMA DE VANILIE



     "Mami, tu stii sa faci gogosele cu crema?"
           ......................
    "Stii tu, din acelea cu crema multre si glazura de ciocolata..."
   ..."Aaaa! Eclere?!"
   " Da, mami! Eclere!"

   Stie mami, cum sa nu?
   Deci...la treaba!


                  MINIECLERE CU CREMA DE VANILIE



Ingrediente:

1. gogosele
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt gras
  • un praf de sare
  • 4 oua mari de casa
  • 50 gr zahar
  • 130 gr faina alba
2. crema: 
  •  2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g amidon alimentar Dr. Oetker
  • 750 ml lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • un praf de sare

Mod de preparare:

1. gogosele

     Punem laptele impreuna cu untul, zaharul si sarea la foc.
Cand laptele incepe sa fiarba iei  vasul de pe foc si adaugi  faina ,  mixand pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se racoreste.



     Incorporezi apoi ouale, pe rand: adaugi un ou, il incorporezi si apoi il adaugi pe urmatorul.


  Intre timp pornesti cuptorul pentru a fi bine incalzit.

   Intr-o tava cu hartie de copt asezi cu lingurita cate o bobita de aluat de dimensiunile unei jumatati de nuca ( ar trebui sa iti iasa cam 45 de bucati), lasand spatiu intre ele, deoarece isi vor mari volumul in timpul coptului.



   Dai tava la cuptor si in primele 20 de minute nu deschizi usa deloc!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Le lasi apoi la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos. Ca sa fii sigura, le poti verifica cu scoabitoarea, dar in 30 de minute ar trebui sa fie gata.

 Scoti gogoselele si le lasi sa se raceasca.

2. crema

Pentru prepararea cremei reteta o gasesti aici : http://arome-fel-de-fel-amalia.blogspot.ro/2016/03/tort-cremes.html 

   Cand s-a racit crema umpli gogoselele cu ajutorul unui pos ori a linguritei.

Le servesti stropite din belsug cu glazura de ciocolata, a carei reteta o gasesti aici:  http://arome-fel-de-fel-amalia.blogspot.ro/2017/05/tort-mousse-de-ciocolata-si-capsuni.html
sau le poti presara cu zahar praf.




7 comentarii:

  1. Tare imi place reteta asta si o voi pune in practica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eclerele facute in casa sunt de o mie de ori mai bune si mai gustoase decat cele de la cofetarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eclerele facute in casa sunt de o mie de ori mai bune si mai gustoase decat cele de la cofetarie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios 😍 preferatele mele și ale fetiței😍😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Mami Amalia stie mereu tot ce e bun pentru fetita ei dar si pentru noi, cititorii blogului!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din păcate nu este desertul nostru favorit. Fac foarte rar, de crăciun sau revelion.

    RăspundețiȘtergere
  7. ador eclerele..mai ales cele cu vanilie..eu prefer sa le cumpar, decat sa le fac..dar acum citind reteta ta, parca le-as face si eu

    RăspundețiȘtergere