sâmbătă, 24 iunie 2017

CIORBA DE VARZA DULCE CU MARAR



   Cu cat este mai cald afara cu atat mai apreciate sunt ciorbele , mai ales cele care pot fi mancate reci sau doar usor incalzite.


CIORBA DE VARZA DULCE CU MARAR




Ingrediente:
  • 4 l apa
  • 2-3 bucati de costite afumate
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 morcov
  • 1 varza mica
  • sare
  • 1 cub Maggi "Afumatura"
  • 2 lg pasta de ardei
  • 500 ml suc de rosii
  • 5 frunze de marar

Mod de preparare:

   Costitele le pui in apa si le dai 2-3 clocote, ca sa mai iasa din fum.
   Intre timp cureti ceapa si morcovul si le tai marunt, apoi le pui la fiert in apa cu putina sare.
   Cand costitele au fiert suficient le speli sub jet de apa rece si le adaugi langa zarzavat.


  In momentul in care totul este fiert adaugi varza taiata marunt si mai lasi la foc mic inca cca 15 minute. In acest moment pui pasta de ardei si sucul de rosii in care ai dizolvat cubul Maggi , lasand sa fiarba inca 5 minute.



   La final toci mararul marunt, il adaugi in ciorba , acoperi cu un capac si stingi focul.
  Servesti cu smantana sau ceapa verde.

 

7 comentarii:

  1. O Doamne, o ceapa verde langa un castron cu o ciobita rece ca asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu fac bors de varza cu care sau fara carne care este un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu fac bors de varza cu care sau fara carne care este un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am făcut niciodată dar sigur am să o fac,mie îmi place varza mult și la cum văd că ai făcut aceasta rețetă cred că este foarte gustoasă ��������

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am mancat pana acum aceasta ciorba..familiei mele ii plac mult ciorbele, de aceea noua nu ne lipseste ciorba din frigider niciodata..trebuie neaparat sa fac si aceasta ciorba

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe bune?
    Nu am mancat niciodată. La cat de mult ii plac sotului meu legumele, sigur nu ar incerca. Dupa cum arată ma duce cu gandul la desert.

    RăspundețiȘtergere