sâmbătă, 21 ianuarie 2017

CUPTORUL CU MICROUNDE "CHEF DAEWOO"



     - Bună dimineața, Amalia! Este ora 6 si 58 de minute! Soarele a răsărit , cer senin și   20°C!
    -Buna dimineața !

     Cu pasi usori  mă îndrept spre bucătărie și încerc să mă trezesc de-a binelea. Soarele se ridică din spatele dealurilor verzi și împrăștie o lumina trandafirie. Ador sa privesc răsăritul in zilele de vara.

    Deodată ma scutur ca de un frison și mă întorc spre frigider.

    - "F1D1"am nevoie de 2 ouă, cașcaval ras și lapte.

   Frigiderul meu smart deschide cuminte compartimentele potrivite, iar eu îmi aleg ingredientele și pregătesc omleta. Așez bolul în fața cuptorului cu microunde în dreptul primei poziții. Pregătesc apoi farfuria cu cele două felii de pâine și cana cu capucino și lapte. Încă nu am reușit să mă dezvat de acest obicei...

   - "C1D1" , te rog frumos : omletă, pâine prăjită și lapte cald.

    În timp ce eu mă îndrept spre baie aud cum cuptorul incepe manevrele de preparare : mai întâi deschide campul protector și preia cu mișcări line bolul . Isi activează programul și în câteva secunde prepara cea mai delicioasa omleta. O aseaza apoi pe masă și preia pâinea pentru prăjit, apoi repetă operațiunea pentru capucino. Astfel că la întoarcerea în bucătărie micul dejun este gata de savurat . Miroase imbietor si ma asez la masa privind orasul care se trezeste la viata.
   
    Inainte de a pleca spre servici pregatesc ingredientele pentru masa sotului meu si a micutei , asezandu-le pe suport. De cu seara m-au rugat sa le prepar oua fierte, paine prajita cu dulceata de visine si lapte. Programez cuptorul sa inceapa prepararea peste 30 de minute si plec zambind: de cand  Daewoo a lansat pe piata cuptoare cu microunde inteligente  nu mai trebuie sa ma trezesc cu o ora inainte pentru a le pregati micul dejun celor dragi. Pregatesc doar ingredientele si il programez cand si ce sa prepare. Este un mic robochef de care m-am indragostit de cum l-am vazut.          Cuptor cu microunde Daewoo Retro KOR-6LBRR, 20 l, 800 W, Digital, Rosu
    Mic, rosu, cu influente retro , elegant , integrandu-se perfect in bucataria mea !  Pe ecranul cu LED  pot vizualiza informatii referitoare la timpul de preparare, nivelul puterii si greutatea alimentelor. Microundele de inalta frecventa ofera o incalzire uniforma in intreaga incinta , astfel incat mancarea nu risca sa se supraincalzeasca si  nici  nu  distrug nutrientii ori antioxidantii pe care ii contine aceasta. Chiar daca in urma cu 50 de ani s-a iscat o intreaga polemica in jurul intrebarii "sunt sau nu sunt daunatoare cuptoarele cu microunde pentru sanatatea oamenilor ?" , astazi , noua generatie a pus punct si a venit cu acest cuptor care foloseste microunde "curatate" de componentele nocive.

........................................................................................


- Ama...Ama...Iubito...a sunat ceasul!

   Deschid ochii inca plutind intre cele doua lumi si imi dau seama ca totul nu a fost decat un vis...Un vis frumos despre un cuptor cu microunde magic, venit din viitor.

   Dar daca totusi, nu a fost chiar un vis?




5 comentarii:

  1. Amalia, poti chiar tu sa aduci visul la realitate! Fa-o! ��

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Continua sa visezi pentru ca visez si eu impreuna cu tine ca peste niste ani voi avea o viata mai usoara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaa,chiar asa! Un vis frumos care ne-ar ajuta pe toate si ne-ar usura munca!

    RăspundețiȘtergere