sâmbătă, 16 aprilie 2016

SIROP DE PAPADIE




  E primavara si plin de flori. De papadie. Facem coronite, buchetele dar si...sirop.


SIROP DE PAPADIE






Ingrediente ( 1 portie):
  • 80 flori de papadie
  • 4 l apa
  • 1,5 kg zahar







Mod de preparare:


    Pentru inceput culegi papadiile, floare cu floare, dimineata, cand sunt bine inflorite. Pe cat posibil incearca sa gasesti un loc ferit, unde nu exista prea multa poluare.

   Imediat ce ai cules florile le speli sub jet de apa rece si le pui la fiert in apa. Lasi sa fiarba la foc mic 1 ora.



      Strecori siropul obtinut printr-o strecuratoare deasa si il pui la fiert impreuna cu zaharul. Il lasi sa fiarba cca 2 ore, tot la foc mic, pana cand se leaga si capata o culoare frumoasa, aramie. Eu am obtinut 1,5 l de sirop.








  
Torni siropul in sticle si il lasi la dunst uscat.




    Servesti siropul cu apa plata/minerala si cuburi de gheata fantezie.



7 comentarii:

  1. O reteta super,papadia chiar are multe intrebuintari

    RăspundețiȘtergere
  2. am auzit de acest sirop, dar nu am facut niciodata

    RăspundețiȘtergere
  3. Este pentru primna data cand aud de acest sirop.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sirop de papadie nu am incercat niciodata. De soc fac mereu vara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chair m-ai facut curioasa. Mai trebuie sa ma duc sa culeg.

    RăspundețiȘtergere