luni, 29 februarie 2016

CEAFA LA CUPTOR CU IERBURI AROMATE


    Sa mai incercam si altceva...


CEAFA LA CUPTOR CU IERBURI AROMATE





Ingrediente:
  • 1 buc de ceafa ( cca 1 kg)
  • sare
  • piper
  • Maggi Intensavor Legume
  • 3 linguri mustar Dijon
  • 1 lgt patrunjel verde tocat
  • 1 lgt leustean verde tocat
  • 1 lgt telina verde tocata
  • 2 lg ulei
  • 100 ml apa
Mod de preparare:

 Carnea o speli sub jet de apa rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm si o condimentezi cu sare, piper si Maggi. O lasi la rece 1 ora.



 Pornesti cuptorul si asezi feliile de carne in tava unsa cu ulei. Adaugi apa si acoperi totul cu hartie pentru copt. Dai la cuptor pentru 20 minute.

 Prepari un sos din ierburi si mustarul Dijon.

 Indepartezi hartia si ungi feliile de carne cu un strat subtire de mustar si mai lasi 10 minute. Intorci feliile de carne si le ungi cu restul de sos si pe cealalta parte. Mai lasi la cuptor 20 de minute. 

 Servesti imediat cu garnitura preferata, alaturi de cei dragi.






4 comentarii:

  1. Asa mai gătește și mama ceafa la cuptor, un adevărat deliciu culinar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie care imi place ceafa, este ideal.

    RăspundețiȘtergere
  3. mi s-a facut foame uitandu-ma la tava din poza. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Faceam pana acum ceafa numai la gratar si cred ca e timpul pentru un alt mod de preparare.

    RăspundețiȘtergere