duminică, 14 februarie 2016

CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA



  Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate...

Dar...dantelate?

 De ce nu?




CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA


Ingrediente:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocale
  • 500 ml apa minerala
  • 2 cani de faina
  • somon file'
  • crema de branza de capra
  • castravete verde
  • ulei
  • un strop de magie
  • multa dragoste
 Mai ai nevoie de o sticla de plastic de 500 ml careia ii gauresti dopul in 5-6 locuri.





Mod de preparare:


Aluatul de clatite:

    Oul , impreuna cu praful de sare si coaja de portocala , le bati cu ajutorul telului.




    Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati.




    Faina o torni in ploaie, amestecand rapid, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei smantani subtiri.




    La final presari putina magie si mai amesteci putin.

    Torni compozitia in sticla si astupi cu dopul.




   In tigaia bine incalzita si unsa cu ulei coci clatitele turnate cu sticla, in diferite forme.







    Se coc foarte repede si le intorci cu grija, ca sa nu se rupa.

Montare:

    Pe fiecare clatita asezi cate o felie de somon, pe care o ungi cu crema de branza si presari castravete tocat marunt. 












   Rulezi cu grija si le impachetezi la capete, ca si pe sarmale.


   Le servesti presarate cu multa dragoste.

 

Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Yamii nu am facut niciodata si nici nu am mancat,arata bestial <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Și mie îmi plac foarte mult clătitele, și cu gem, Nutella, brânză.. De toate. Sunt desertul copilăriei mele.

    RăspundețiȘtergere
  3. De cand am citit prima data reteta am facut-o de foarte multe ori.

    RăspundețiȘtergere