sâmbătă, 2 ianuarie 2016

TORT "VIS DE IARNA"



  Am vrut sa fac un tort usor de revelion.


TORT "VIS DE IARNA"




Ingrediente:

1. blat
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare 
  • 1 lg zeama de lamaie

2. crema:
  • 500 g branza mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 lg zahar pudra
  • piscoturi
  • 3 lg cacao instant
  • 200 ml apa calda
  • decoratiuni

Mod de preparare:

1. Blat:

   Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.

   Apoi bati  albusurile spuma tare.

    Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.




      Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie pentru copt, si dai la cuptorul incins pentru cca 30 minute( verifici blatul cu o scobitoare).

     Cand este copt, il lasi sa se raceasca in tava, apoi indepartezi hartia si reasezi blatul in inelul pozitionat pe platou.




2. Crema:

    Branza mascarpone o bati cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine o spuma( cca 3 minute, la viteza medie).



    Bati frisca si amesteci cele 2 creme.



    Asezi jumatate din crema peste blat.



    Prepari un sirop din cacaoa instant si apa calda si inmoi piscoturile pe care le asezi peste crema.



   Adaugi restul de crema peste piscoturi, pudrezi cu cacao si dai la rece pentru 3 ore.



    Indepartezi inelul si il decorezi dupa plac.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu