marți, 17 martie 2015

STELUTE CU CIOCOLATA SI ANANAS



  Suntem in post, dar imi plac prajiturile.
In concluzie: un blat si putina inspiratie!

STELUTE CU CIOCOLATA SI ANANAS







Ingrediente:




 Blat:
  • 270 g faina
  • 2 linguri de cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa de bicarbnat de sodiu
  • 130 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 400 ml lapte de soia
  • 100 ml ulei

Crema:
  • 1 plic crema de ciocolata Dr. Oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 ml lapte de soia
  • ananas bucati SunFood
Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 ml frisca vegetala
  • 1 lingurita de ulei   
Decor:
  •  ornamente
  • ananas

Mod de preparare:


Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat.


Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.


Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dai la cuptorul preincalzit, pentru 25 de minute. Verifici cu o scobitoare daca blatul este copt.
Lasi blatul la racit.


Cand este rece il tai in forme dragute, apoi fiecare forma o tai in doua.


Crema de ciocolata o prepari conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pe fiecare felie de blat intinzi crema, asezi cateva cuburi de ananas si acoperi cu cealalta felie.




Ciocolata menaj o tai bucati si o pui la topit pe baie de aburi si adaugi frisca, amestecand continuu. La final adaugi uleiul. Glazura astfel obtinuta o torni pe feliile de prajitura.


Decorezi cu ornamente si ananas.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu