miercuri, 4 martie 2015

MAGGIA UNEI NOPTI DE IARNA



      Si s-a dat sfoara in Imparatia Culinara ca regina Maggi isi cauta gospodine alese spre a le inalta la rang de printese.








   Dar regina nu poate fi multumita usor...este nevoie de indemanare, inspiratie, perseverenta ...1% inspiratie si 99% transpiratie.
   Probele la care erau supuse candidatele nu erau usoare: de la banala supa la muraturi sofisticate, de la preparate festive la bucuria de a gati impreuna cu cei dragi. Candidatele au fost multe, iar regina a deliberat indelung de fiecare data: care este mai inspirata, care mai perseverenta, care la curent cu noutatile, care ...

    Si a decis:






  12 maggice care se vor bucura de o vizita in castelul reginei . Nu inainte insa de a sti cu cine are de a face. Motiv pentru care o parte dintre candidate au fost supuse unei probe suplimentare- interviul!

   Si a venit verdictul: te asteptam in cetate!

   Am ajuns dupa un drum lung, care insa a trecut repede in compania unei alte candidate, Alina. La  Hotel Arc DeTriomphe ne asteptau celelalte norocoase si o parte din "suita" reginei.






  Ne-am imbratisat si am inceput sa povestim de parca ne stiam de cand lumea si fuseseram despartite doar cateva zile! Dupa ce am facut cunostinta cu locul in care ne vom petrece cele cateva ore de somn, ne-am indreptat spre restaurantul hotelului unde ne-am rasfatat cu preparate alese si inca o doza de buna-dispozitie. 






   Am discutat vrute si nevrute, am aflat lucruri mai personale una despre cealalta, ce ne place sa gatim sau sa mancam, ce ne relaxeaza ( gatitul, normal!) si ce ne indispune.

   Dupa un somn "de frumusete"ne-am indreptat spre salonul in care urma sa luam micul dejun si sa facem cunostinta cu restul "suitei": fotograf, cameraman, regizor, sunetist, Ana, Diana, Andreea si Ioana , niste oameni deosebiti care ne-au facut sa ne simtim speciale si care au intrat imediat in jocul nostru de-a "ne cunoastem de-o viata".






   Apoi a inceput lungul drum al calatoriei noastre culinare pe 3 continente, prin intermediul a trei bucatarii reprezentative. 
    Dar...Sa nu ne grabim! Intai de toate trebuia sa ne facem frumoase, nu? Si asa am ajuns la Salonul "El studio" , unde am fost luate in primire de niste maini indemanatice care au inceput transformarea. Eu una, nu sunt straina de ceea ce inseamna acest gen de rasfat ( doar sunt o doamna, nu?)  , dar am fost placut suprinsa de stilul pe care domnisoarele de acolo l-au ales pentru mine. Si pentru ca eram "vedeta", fotograful nu m-a slabit din ochi...

...la machiaj...



...la coafat...

...rezultatul...



   Apoi, asteptand ca toate transformarile sa prinda viata , ne-am adunat la taifas si am lansat sloganul  " Cine se-aseamana se-aduna ...pe pagina MAGGI" ...








  Apoi, am luat "avionul" spre Japonia pentru a ne delecta cu vestitele sushi, la restaurantul SushiKo. 





Cel mai distractiv a fost cand ni s-a spus cu zambetul pe buze ca vom fi nevoite sa folosim tradionalele betisoare. Si sa nu credeti ca ne-am lasat intimidate! Nuuuu...Si stiti ceva? Ne-am descurcat de minune!

   Am "zburat" spre Liban , la restaurantul cu specific "Divan" unde glumeam spunand ca doar vom fotografia mancarea...stiind ca ne asteapta o explozie de condimente si culoare. Dar nu a fost deloc asa: am gustat cate putin din toate si am ramas placut impresionata de bogatia si savoarea bucatariei libaneze.







Si pentru ca toata lumea era bine-dispusa am facut o fotografie-declaratie: IUBIM MAGGI!






    Am pornit apoi spre ceea ce avea sa fie piatra de hotar a calatoriei noastre culinare: bucataria frantuzeasca si delicatesele ei. Nu va voi spune decat ca atunci, pentru prima data in viata mea, am mancat melci!







      Si a urmat turul turistic al Bucurestiului , din Centrul Vechi spre Piata Constitutiei, apoi Palatul Parlamentului si Arcul de Triumf , Ateneul si Piata Revolutiei, alaturi de un ghid care ne-a incantat cu explicatiile sale si ne-a facut sa privim capitala cu alti ochi...

   Ultima escala a fost in "sufrageria Maggi" unde ar fi trebuit sa ne relaxam...Spun" ar fi trebuit" fiindca asteptam cu emotie interviul. Dar totul a decurs ca la o discutie intre prieteni...mai ales ca eu a trebuit sa reiau totul de 4 ori : ba fasaia lavaliera, ba s-a luat curentul...o nebunie...dar FRUMOS!

  Ne-am intors la hotel tarziu in noapte, urmand sa ne revedem dimineata si sa ne luam ramas bun...






    Nu pot sa spun decat ca a fost un vis frumos devenit realitate. M-am intors acasa mai bogata sufleteste, cu amintiri si prieteni dragi: Alina, Veronica,Brandusa, Elena, Carmen si Nicoleta , alaturi de "fetele si baietii maggici". 

MULTUMESC!

P. S. Iata cu ce m-a asteptat micuta mea:








2 comentarii:

  1. Foarte frumos articolul,parca ar fi un basm care s-a petrecut aievea.Ma bucur tare mult ca am avut ocazia sa ne cunoastem ,mai ales ca totul a fost atat de magic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poveste frumoasa ai creionat!...

    RăspundețiȘtergere