sâmbătă, 12 aprilie 2014

PRAJITURA COPILARIEI

Ma gandeam de cateva zile la "nuga"-ua aceea pe care ne-o facea mama cu fulgi de ovaz...Gandit-gandit...sunat mama si cerut reteta...A cautat-o mama zile bune si...SURPRIZA!

Ingrediente





  • 400g zahar

  • 200 g margarina

  • 200 g fulgi de ovaz

  • 2 linguri de cacao

  • 3 linguri de miere

  • cativa stropi de esenta de rom


Mod de preparare :




Zaharul se caramelizeaza la foc mic.

IMGP2299

IMGP2302

Cand are o culoare frumoasa,aramie, adaugi margarina si amesteci pana cand se topeste.

IMGP2303

Adaugi apoi cacaoa si mierea,amestecand cu grija. La final torni fulgii de ovaz si ii incorporezi. La final pui esenta de rom.

IMGP2305

O tava o ungi cu margarina si torni compozitia in ea,niveland-o cu lingura.

IMGP2306

Dai totul la rece pentru cca 2 ore.

O servesti taiata cubulete.

IMGP2309

Este o varianta sanatoasa a batoanelor cu cereale din comert.



Un comentariu: