miercuri, 17 iulie 2019

ESCALOP DE VARĂ



   De curând am descoperit carnea de vițel. Bine, o știam de mult, doar că fetița mea nu o prea agrea...până acum!



              ESCALOP DE VARĂ 



Ingrediente:

  • 500 g pulpă de vițel 
  • 50 ml ulei de rapiță 
  • 100 ml apă minerală 
  • 3 cepe mari
  • 3 ardei capia roșii 
  •  1 lg unt
  • 300 g ciuperci champignons 
  • 3 fire de usturoi verde 
  • 1 leg de frunze de pătrunjel 
  • sare 
  • piper 
  • 1 lgt Maggi "Felul Doi "

Mod de preparare:

  Ceapa o cureți, o speli sub jet de apa rece și  o toci mărunt. Ardeiul îl speli, îl cureți de nervuri și semințe și îl tai julienne. Ciupercile le cureți de piciorușe și membrană, apoi le  coci pe grill și le tai felii. 

  Într-o cratiță suficient de mare încingi uleiul și adaugi ceapa, amestecând bine, timp de 2 minute. Adaugi ardeiul și apa și lași să fiarbă la foc mic pănă când se înmoaie. 


 Între timp feliezi carnea, o condimentezi și o prăjești pe grill- ul uns cu unt, până când se rumenește frumos. 

 Adaugi carnea și ciupercile peste legume, apoi lași să fiarbă la foc mic, până când scade apa . 


  Usturoiul îl cureți, îl speli sub jet de apa rece  și îl toci mărunt. La fel procedezi și cu pătrunjelul.

  Când totul este gata presari verdeața și lași 10 minute , sa se pătrundă aromele. 


  Servești imediat cu garnitura preferată și un praf magic de iubire. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu