vineri, 21 iunie 2019

CELULITA, BAT-O VINA!



Vine vara, bine-mi pare,
Celulita mea e-n floare!





               Sau mai bine , NU!

  Și știți de ce? Pentru că am învățat să am grijă de corpul meu.



                     Celulita- când, cum, de ce?

   Primul lucru pe care trebuie să îl știi despre celulită  este acela că reprezintă o caracteristică a grăsimii feminine și nu este o boala, ci un efect al dezechilibrelor hormonale . Iar acestea sunt frecvente la femeile tinere: dereglări ale ciclului menstrual, sarcină, îngrășat rapid.

  
  Și cât de neplăcut este aspectul acela de "coajă de portocală "!...

 Nu se vindecă, dar se ține sub control. De aceea, odată depistată necesită terapii permanente, a' la long, cam așa cum trebuie să îți tunzi părul periodic sau să îți faci manichiura...

              Ce este de făcut?

  Există multe opțiuni, de la manopere sofisticate și costisitoare, până la gesturi simple, de zi cu zi, constând în terapii simple, locale, precum aplicarea cremelor anticelulitice , cu drenarea circulației limfatice prin automasaj. 


   Dar nu trebuie să uităm că secretul siluetei frumoase și a pielii sănătoase  este combinația dintre alimentația variată, consum echilibrat de lichide și mișcare. 


          Soluții eficiente 


     Știți că sunt mare amatoare de produse naturale pentru îngrijirea corporală. 

 Astăzi am să vă prezint două astfel de produse din portofoliul Apidava.

1. Crema anticelulitică 


  Pentru început am să vă spun că miroase demențial! În momentul în care am desfăcut folia în care era sigilată cutia m-a întâmpinat o aromă plăcută de miere proaspătă și încă ceva, greu de definit. Când am citit ingredientele am înțeles că totul stă în combinație și  proporții: unt de Shea, miere,propolis,ulei esențial de pin și ceară de albine. 


  Combinația de propolis, ulei de pin și unt de Shea conferă eficiență masajului împotriva celulitei, prin stimularea microcirculației locale:

 * propolisul este un produs 100% natural , cu un conținut crescut de antioxidanți naturali , care ajutăorganismul la eliminarea toxinelor;
  * uleiul esențial de pin stimulează circulația sanguină periferică și tonusul muscular, cu încălzirea locală a pielii și arderea grăsimilor;
  * mierea e binecunoscuta pentru proprietatile ei calmante, tonifiante, remineralizante, antioxidante si de stimulare a metabolismului celular;
  * untul de Shea , datorita vitaminelor din compozitie, stimuleaza regenerarea celulara, are proprietati hidratante si nutritive excelente pentru corp, previne si trateaza vergeturile;
  * ceara de albine trateaza eficient tulburarile circulatiei periferice de la nivelul membrelor inferioare.

  Pentru o mai buna eficienta am aplicat crema de 2*/zi, dimineata si seara, efectuand un masaj insistent , timp de 10 minute pe fiecare zona, respectiv pe coapse. Avand oarecare cunostinte in acest domeniu, sedintele de masaj le-am efectuat dupa dus, deoarece pielea era curata, porii dilatati si capilarele deschise, astfel incat absorbtia principiilor active a fost optimizata.



   Drept rezultat, dupa 7 zile, circumferinta masurata la mijlocul coapsei a scazut cu 1 cm. Ca sa fiu foarte sincera, nici eu nu ma asteptam la un rezultat atat de bun! Dar se pare ca intr-adevar, combinatia dintre o crema eficienta + masaj+ alimentatie echilibrata+ hidratare+ miscare + perseverenta este cheia spre combaterea celulitei.  



                                  


 Conluzionand, crema anticelulitica :
– regenerează şi protejează epiderma;
– revitalizează şi hrăneşte pielea;
– reface ţesuturile deformate de celulită;
– tonifică musculatura;
– hidratează pielea;
– stimulează circulaţia sanguină;
– produs destinat pielii corpului şi zonelor afectate de celulită.


  Avand in vedere rezultatul , voi incepe aplicarea acestei creme si pe abdomen. In ciuda alimentatiei si a sportului , aceasta zona imi da mult de furca. Si, cine stie?, poate ca in aceasta vara voi purta din nou costume de baie din doua piese...


2. Crema de corp

  Cu miere, propolis, ceară de albine, unt de Shea şi uleiuri esenţiale, are ca si proprietati:
– hidratant intens pentru pielea uscată şi iritată
– stimulant, activează microcirculația
– cicatrizant, accelerează vindecarea plăgilor
– stimulează sinteza de colagen care previne ridurile şi alte semene de îmbătrânire
– factor de protecţie UV




  Sunt suficiente motive pentru a o folosi in fiecare zi, mai ales dimineata. De ce am ales acest moment al zilei? Soarele arzator de afara mi-ar fi dat batai de cap daca nu mi-as fi protjat pielea cu o crema cu FPS.   In plus, mirosul delicat ma invaluia intr-un parfum suav, de flori. 

  Sincer, mi-am scos din dulap rochitele mai scurte ( chiar daca nu  foarte ...) si intentionez ca in acest week-end sa imi etalez noile coapse tonizate si bronzate. Voi reveni cu un update foto, promit!


 Update 22 iunie... am profitat din plin de vremea frumoasă și am scos de la naftalină pantalonii scurți. Cred că fotografia spune totul.


2 comentarii: