luni, 6 august 2018

AMR 4 PANA LA 50...DE ANI

...........................................................................


   " Et si tu n'existais pas 
Dis-moi pourquoi j'existerais? "

.................................................................

- Alo...
- Buna dimineata , iubito ! ...Nu, nu s-a intamplat nimic... vroiam doar sa iti spun" La multi Ani"...

Era sotul ei, care o convinsese sa isi ia liber de ziua de nastere...Si nu regreta: era atat de placut sa mai leneveasca putin in pat!

     S-a ridicat alene si s-a indreptat spre bucatarie, unde pe masa, o astepta cafeaua aburinda si multe lalele...preferatele ei.

  Cand s-a apropiat sa le inspire mirosul de verde proaspat, a dat cu nasul de un biletel:

"Fa-ti bagajul si ne intalnim la aeroport peste doua ore...Te iubesc!"

     Si-a sters lacrimile, a sorbit o gura de cafea , apoi a mai citit o data...Scria negru pe alb! A luat telefonul sa il sune, apoi s-a razgandit: adica, de ce nu? Si-a impachetat repede cateva haine  si a plecat spre aeroport...Acolo o astepta el cu biletele de avion in mana: plecau spre Viena...cadoul  de aniversare...un vis devenit realitate!

  Își dorea mult să revadă orașul muzicii, să colinde străzile cochete , să se piardă în istorie vizitând palatul Schonbrunn , casa lui Mozart ori catedrala Sf. Ștefan . Să asculte valurile Dunarii unduindu-se pe sub podurile elegante sau sa se bucure de o zi întreagă de cumpărături în celebrul mall din sudul orașului.

 Iar seara sa se răsfețe într-unul din restaurantele aflate în centrul orașului. Unde, pe lângă delicatesele specifice bucatariei austriece își vor incanta papilele gustative cu vinuri autentice românești.

  Printre licorile cu aroma de acasa se va număra cu siguranță Galbena de Odobești. De ce tocmai acest vin? Pentru că este vinul de aur al Vrancei, vinul născut din învățămintele atâtor generații , încât faptul că este  slab alcoolic, cu aciditate plăcută, sec, băubil, vioi, nu reprezintă o surpriză.


                                      Fotografia postată de Vincon Romania.

  
   Surpriza vine doar din faptul ca il gasesti si la Viena , iti vine sa spui. Dar, de ce nu? Doar si "Galbena" celor de la Vincon implineste anul acesta o jumatate de secol! 50 de ani de traditie, 50 de ani in care a stat la masa cu oameni fericiti . Ani in care a ascultat povesti frumoase si declaratii de iubire. Ani in care a incalzit sufletele romanilor oriunde in lume. Ocazie cu care a primit o eticheta noua, restilizata , dar si o editie aniversara. Un cadou deosebit pentru un moment special.

  Eu imi doresc doar un city-break la Viena alaturi de sotul meu. Important este sa fim sanatosi ...si el sa citeasca articolul ...

  




Un comentariu: