vineri, 20 iulie 2018

PIZZA DELIK'AT( A )




  Cand ai la indemana o multime de pliculete cu fel de fel de condimente naturale Delik'At , asa cum am avut eu, este extrem de greu sa te decizi ce anume sa gatesti.
  Sa fie ciorba? Sa fie friptura? 

  Eu m-am gandit la...pizza!!!!!!!!!!!!! De ce? O sa vedeti.



                       PIZZA DELIK'AT( A )



Ingrediente:

a. aluat
  • 300 g faina
  • 2 lg ulei
  • 1/2 ltg otet
  • 15 g drojdie
  • 50 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • un praf de sare
  • apa calduta cat cuprinde
b. umplutura
  • sunca din piept de pui
  • salam Fuet
  • slanina
  • ciuperci
  • cascaval ras
  • mozzarella
  • ketchup dulce, facut in casa
  • amestec de ierburi italienesti Delik'At
Nu am scris cantitatile deoarece va las sa o pregatiti asa cum va place voua.





Mod de preparare:

a. aluat

Asezi faina intr-un bol si realizezi o adancitura.
Drojdia o dizolvi in apa calduta impreuna cu zaharul si o lasi 5 minute, dupa care o torni in faina.
Omogenizezi usor cu putin faina pana cand se transforma intr-o maia. Lasi sa dospeasca 10 minute si apoi framanti.



Adaugi uleiul , otetul si sarea framantand in continuare. Torni cate putina apa , astfel incat sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de mana, putin moale.


Lasi sa se odihneasca 15 minute apoi il intinzi in foaie de cca 5 mm grosime si il asezi in tava , lasand sa depaseasca usor marginile tavii.

b. Montare

Ungi aluatul cu ketchup si asezi ingredientele uniform peste aluat.



Bilutele de mozzarella le tavalesti bine prin ierburile italienesti si le asezi peste restul ingredientelor, dar si pe marginea tavii , sub forma de coroana. Aduci apoi marginile aluatului peste mozzarella si ungi cu ketchup.




Dai la cuptor pentru 30 de minute si apoi servesti alaturi de cei dragi.




  Sa aveti pofta!

Un comentariu: