vineri, 17 noiembrie 2017

PAPANASI DR. OETKER



   Micuta mea a fost atat de incantata de prajiturelele de la cooking-show-ul Dr. Oetker ,  incat a trebuit sa ii promit ca atunci cand ajungem acasa ii prepar mai multe.

    Prima optiune au fost papanasii.

    Asadar...in actiune!


                PAPANASI DR. OETKER




Ingrediente:

  • 1 cutie "mix pentru papanasi" Dr. Oetker
  • 3 lg apa rece
  • 200 g branza de vaci grasa
  • 200 ml ulei de rapita
  • smantana  Meggle Creme Cuisine
  • dulceata de visine


Mod de preparare:

   Uleiul il pui intr-o tigaie ceramica si il lasi sa se infierbante bine.
   Intr-un bol torni continutul plicului de mix pentru papanasi, apa si branza de vaci si amesteci cu mixerul la viteza mica timp de 3 minute.


  Cu mainile trecute prin faina formezi bile din aluat de marimea unei nuci, le aplatizezi usor si faci o adancitura in mijloc. Iti vor iesi cam 12 bucati. Din restul aluatului formezi bilute mai mici, rotunde.


   Papanasii astfel formati ii prajesti in uleiul bine incins , la foc mediu, pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.

    Scoti papanasii pe o hartie pergament si ii servesti imediat cu smanatana si dulceata din belsug.


   Rapid, gustos si...delicios.

...Era sa uit : putin praf magic de iubire va fi ingredientul perfect pentru a-i vraji pe cei dragi.




4 comentarii:

  1. Sunt sigură ca sunt delicioși, și mie îmi plac foarte mult papanașii ��❤

    RăspundețiȘtergere
  2. papanasii sunt preferatii familiei mele..si eu fac din cand in cand

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata demential, vreau si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mai facut de ceva timp papanasi si cred ca a venit timpul pentru un desert delicios.

    RăspundețiȘtergere