Paste...paste...cand le-am vazut pe raftul magazinului nu m-am putut abtine. M-am gandit ce m-am gandit si "am copt" o reteta.
PENNE GIGANTE AMALIATTA
Ingrediente:
- 1 punga penne gigante ( 500 g)
- 1 lg ulei de rapita
- apa
- sare
- 200 g cascaval Delaco "de familie"
- muschiulet cu crusta de verdeturi, feliat
- 2 oua
- 2 lg smantana
- 100 ml lapte
- piper
Mod de preparare:
Pastele le fierbi in multa apa cu sare si putin ulei, ca sa nu se lipeasca, pentru 8 minute( trebuie sa ramana suficient de tari pentru a le putea umple).
Intre timp pornesti cuptorul.
Cascavalul il tai bastonase si rulezi cate unul intr-o felie de muschiulet.
Ouale la bati cu amantana, laptele si condimentele.
Scoti pastele intr-o strecuratoare si le speli sub jet de apa rece.
Intr-un vas termorezistent torni uleiul. Fiecare bucata de paste o umpli cu cascavalul rulat in muschiulet si o asezi in vas. Dupa primul strat torni 1/3 din cantitatea de ou batut si continui pana la epuizarea ingredientelor, avand grija sa inchei cu ou batut , peste care adaugi cascaval ras.
Dai la cuptor pentru 30 de minute.
Servesti imediat , cu multa dragoste.
Pofta buna!
Tips& Tricks: daca se intampla sa se mai rupa din paste nu dispera- le asezi frumos printre celelalte!
Foarte interesant preparatul făcut de tine, arată atât de delicios. Sa știi ca mai făcut sa salivez :))
RăspundețiȘtergereDesi fac foarte des paste, aceasta reteta nu am facut-o niciodata.
RăspundețiȘtergereCe bine suna reteta asta.
RăspundețiȘtergerecum fetita mea iubeste pastele, ar trebui sa incerc si eu reteta asta
RăspundețiȘtergere