joi, 16 noiembrie 2017

PENNE GIGANTE AMALIATTA



     Paste...paste...cand le-am vazut pe raftul magazinului nu m-am putut abtine. M-am gandit ce m-am gandit si "am copt" o reteta.



                PENNE GIGANTE AMALIATTA




Ingrediente:

  • 1 punga penne gigante ( 500 g)
  • 1 lg ulei de rapita
  • apa
  • sare
  • 200 g cascaval Delaco "de familie"
  • muschiulet cu crusta de verdeturi, feliat
  • 2 oua
  • 2 lg smantana
  • 100 ml lapte
  • piper




Mod de preparare:

   Pastele le fierbi in multa apa cu sare si putin ulei, ca sa nu se lipeasca, pentru 8 minute( trebuie sa ramana suficient de tari pentru a le putea umple).


   Intre timp pornesti cuptorul.
    Cascavalul il tai bastonase si rulezi cate unul intr-o felie de muschiulet.



   Ouale la bati cu amantana, laptele si condimentele.


   Scoti pastele intr-o strecuratoare si le speli sub jet de apa rece.
  Intr-un vas termorezistent torni uleiul. Fiecare bucata de paste o umpli cu cascavalul rulat in muschiulet si o asezi in vas. Dupa primul strat torni 1/3 din cantitatea de ou batut si continui pana la epuizarea ingredientelor, avand grija sa inchei cu ou batut , peste care adaugi cascaval ras.


   Dai la cuptor pentru 30 de minute.
   Servesti imediat , cu multa dragoste.
  Pofta buna!

Tips& Tricks: daca se intampla sa se mai rupa din paste nu dispera- le asezi frumos printre celelalte!




4 comentarii:

  1. Foarte interesant preparatul făcut de tine, arată atât de delicios. Sa știi ca mai făcut sa salivez :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi fac foarte des paste, aceasta reteta nu am facut-o niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine suna reteta asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. cum fetita mea iubeste pastele, ar trebui sa incerc si eu reteta asta

    RăspundețiȘtergere