Va spuneam eu ca micuta mea este mare amatoare de peste . Oricum, numai oase sa nu aiba!
Si cum am pus mana pe un somn de vreo...7 kg ( nu ore! ) mi-am zis ca merita o soarta mai buna.
Asa a iesit...
PESTE COPT CU IERBURI AROMATE
Ingrediente:
- 6 fileuri de peste ( somn)
- sare de Himalaya
- piper rosu macinat
- seminte de mustar macinate
- rozmarin uscat
- marar
- usturoi pisat
- usturoi rondele
- coaja rasa de lamaie
- zeama de la o lamaie
- chimion zdrobit
- ghimbir ras
- ulei de rapita
- vin alb sec
- Maggi Intensavor gust de legume
Condimentele si verdeturile sunt in cantitate mica, practic cate o jumatate de lingurita.
Mai ai nevoie de hartie pentru copt.
Mod de preparare:
Pestele il speli sub jet de apa rece , il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute.
Intre timp preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si Maggi si iti pregatesti hartia pentru copt, pe care o ungi usor cu uleiul de rapita.
Condimentezi pestele cu amestecul de ierburi si il asezi pe hartia de copt asezata pe o tava cu gratar, apoi il dai la cuptor la foc mediu, pentru 45 de minute.
Faci focul mic, asezi rondele de peste pe fiecare bucata de peste si il stropesti cu vin. Il mai lasi inca 15 minute si il servesti imediat, cu lamaie.
Tips&Tricks: uleiul de rapita este perfect pentru peste, iar vinul alb sec nu face decat sa starneasca aromele ierburilor.
O reteta delicioasa! Nu stiam de uleiul de rapita!multumesc pt.reteta!
RăspundețiȘtergereO reteta delicioasa! Nu stiam de uleiul de rapita!multumesc pt.reteta!
RăspundețiȘtergereChiar aveam pofta de peste.
RăspundețiȘtergeresi noi suntem iubitori de peste si vad ca si fetita ne calca pe urme. noi il preferam pe gratar sau in ciorba
RăspundețiȘtergereDelicios! Nu am facut asa niciodata pestele.
RăspundețiȘtergere