joi, 17 august 2017

HAFERLAND 2017



     Am primit cu bucurie provocarea celor de la Kaufland : să trimit o fotografie cu un loc de basm din România. Am ales un peisaj de munte. Și nu mică mi-a fost surprinderea să aflu că am câștigat un weekend la festivalul sașilor transilvăneni , Haferland.


   Am stat la un hotel de vis, sub cetatea Sighisoarei. Un hotel în care voi reveni fără nici o reținere - BinderBubi.


   Practic, de aici a început periplul nostru .
   Sâmbătă am luat cu asalt cetatea Rupea. În acordurile muzicii populare tradiționale am vizitat turnurile, am respirat aerul proaspăt al istoriei și ne-am bucurat de atmosfera de sărbătoare.


   Și pentru că eram la un pas de Cetate , am hotărât să vedem lumea prin ochii vechilor strategi. A fost o seară perfectă , mai ales că Perseidele au hotărât să ne încânte.



  A doua zi am pornit spre Criț. Organizatorii festivalului au avut inspirația să ne amintească de copilărie , astfel încât o bucată de drum am parcurs-o în căruță.


  Biserica fortificată ne-a primit cu un concert de orgă și unul susținut de fanfară.


   Au urmat discursurile invitaților de onoare, printre care și domnul președinte Klaus Iohannis.
    Branch-ul săsesc ne-a purtat pe drumuri nebănuite ale aromelor și gusturilor tradiționale. Ne-am îndestulat  cu "pită unsă cu unsoare și ceapă roșie", "cârnați fierți în moare", " sarmale în cuptor" și "Lichiu".


   Ne-am răcorit cu apă proaspătă de izvor , stând pe baloții de paie la umbra copacilor seculari.
    Copiii au zburdat în voie prin iarba proaspăt cosită, au colorat în zona de relaxare "Hei",au pictat cu degetele pe tricouri ori au savurat o limonadă sub umbrelele Kaufland.
Concertul de pian și piesa de teatru au încheiat o după amiază perfectă.

  Nu pot să vă spun câți vizitatori au fost și nici ce impact a avut ( organizatorii știu mai bine aceste lucruri) . Pot doar să vă spun că am petrecut două zile superbe în compania unor oameni deosebiți.

  Multumesc si ne revedem anul viitor!

5 comentarii: