luni, 3 aprilie 2017

OREZ COPT



    Zilele trecute mi-am amintit o reteta pe care ne-o pregatea bunica , o reteta rapida, economica si delicioasa. 
  Dar cum eu nu pot lasa reteta asa, fara sa o modific putin, pe ici pe colo, prin punctele esentiale sa va arat ce a iesit!


                                      OREZ COPT






Ingrediente:
  • 1 cana de orez
  • 4 cani de apa
  • 2 lgt Maggi secretul gustului intensavor legume
  • sare de mare
  • piper
  • 3 lg pasta de ardei
  • 2 lg ulei
  • 400 g legume mexicane
  • 1/2 lgt oregano maruntit Kotanyi
  • 2 lgt unt


Mod de preparare:

    Orezul il speli bine din 2-3 ape si apoi il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si piperul.


   Cand este fiert , adaugi Maggi ,omogenizezi , acoperi vasul si il lasi asa 15 minute.


    Legumele le pui intr-o cratita impreuna cu untul, oregano si un praf de sare, lasandu-le la foc iute 5 minute.


   Amesteci orezul cu pasta de ardei si legumele.


     Iei un vas termorezistent, il ungi cu uleiul si asezi orezul, apoi dai la cuptor pentru 30 de minute, pana cand orezul se rumeneste frumos.


   Il servesti imediat ca atare sau ca si garnitura.



Tips & Tricks : Daca vrei mai poti adauga ciuperci.

7 comentarii:

  1. Foarte ingenios modul de preparare...eu il preparam simplu fara cuptor...dar am sa il fac asa ca tine de scum incolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu il fac la cuptor, dar uneori nu mereu. Depinde de timpul care dispun ca il las la temperatura mai mica .

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place reteta!

    RăspundețiȘtergere