joi, 27 aprilie 2017

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN



   A trecut si Pastele...
   A trecut si nebunia cu gatitul: ce ciorba fac? ce friptura? ce aperitive? ce prajituri?
   Anul acesta am vrut sa gatesc mai traditional...retete cu care mama ne facea sa lingem farfuriile.
   In acest capitol se inscrie si "Ciorba de ied cu leustean" pentru ca noi, copiii, refuzam categotic sa mancam carne de miel.


                      CIORBA DE IED CU LEUSTEAN
 



Ingrediente:
  • o bucata de carne de ied, cu os
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 cartofi
  • apa
  • 2 cuburi Maggi de vita
  • 1 legatura de leustean verde
  • sare
  • 1 ou
  • 3 lg de smantana grasa

Mod de preparare:

    Osul il pui la fiert in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei  sa prepari ciorba impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt , un strop de sare si lasi totul la foc mic.
   Cand sunt toate bine fierte adaugi cuburile Maggi si mai lasi la foc mic inca 2 minute. 





   Stingi focul si lasi sa se racoreasca. Scoti osul si desfaci carnea de pe el, apoi o adaugi inapoi in ciorba. 
    Bati bine oul impreuna cu smantana si il adaugi treptat, amestecand continuu ca sa nu se taie.
    Speli  leusteanul si il toci marunt, apoi il adaugi peste ciorba si acoperi cu un capac .
   Servesti ciorba fierbinte, dar cu grija sa nu fiarba fiindca se taie oul! Daca vrei adaugi leustean proaspta si ardei iute.




5 comentarii:

  1. Cred ca o sa fac si eu zilele astea ca mai am putina carnita de ied.

    RăspundețiȘtergere
  2. doamne ce bine arata..mi-ai facut o mare pofta

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am facut si nici nu am mancat niciodata ciorba de ied.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie nu prea imi place cartea de ied!

    RăspundețiȘtergere