joi, 30 iulie 2015

STAREA DE BINE TRECE PRIN MISCARE



  




     Am facut sport de cand ma stiu: incepand cu alergarile in jurul terenului de fotbal din spatele casei bunicilor ( de care satenii erau foarte mandri, ca doar aveau echipa in Divizia D!) si terminand cu cei 9 ani de atletism. De ce am renuntat? Pentru ca am ajuns la o rascruce in 1990: SPORT sau INVATATURA? Am ales sa invat, sa imi urmez visul de a face cariera in domeniul sanatatii. Dar nu am renuntat definitiv la sport, profesand ca si fiziokinetoterapeut.
 
   Atunci cand alergam telul meu era sa le intrec pe sportivele mai mari ca si mine, eu concurand la viteza si sarituri. Nu era deloc usor , dar uneori reuseam. Antrenorul incerca sa ma dirijeze spre probele de semifond si fond, dar eu nici nu vroiam sa aud. "Esti o lenesa! " ma apostrofa el. "Ti-e lene sa alergi 400 m! Tu vrei sa termini repede! Unde te grabesti?" Nu stiam sa ii raspund , dar avea dreptate: mi-era lene. Nu imi placea sa transpir, sa muncesc. Pe cand la "probele mele "era altfel, aveam acea zvacnire care facea ca totul sa mi se para usor.

  Poate ca acesta si motivul pentru care nu imi place sa merg cu bicicleta sau sa fac aerobic ori kangoo jumps. Prea mult efort...Eu prefer Pilates. Imi ofera acea stare de bine 
si incredere in mine fara prea mult efort si fara transpiratie. Ma simt bine in pielea mea. Este o tehnica usoara, nu ai nevoie de un echipament special, decat cel mult de o salteluta si o tinuta lejera. Poti exersa si acasa ascultand muzica preferata , in timp ce copilul doarme, isi face temele sau, de ce nu, il poti antrena si pe el alaturi de tine. Si asta pentru ca tehnica Pilates are la baza consolidarea musculaturii posturale, in vederea mentinerii unei pozitii echilibrate a corpului, importanta pentru sustinerea coloanei vertebrale. Multe dintre exercitiile Pilates pot fi facute destul de lent si unele dintre acestea sunt chiar destul de simple, ele potrivindu-se  atat pentru femeile insarcinate, pentru cele care tocmai au nascut, dar si pentru alte persoane, indiferent de varsta si numarul de kilograme. Totusi, metoda Pilates poate reprezenta o provocare chiar si pentru cei mai  sportivi.

  Cam acesta este stilul de miscare ce mi se potriveste mie, o fire linistita si introvertita. Dar daca tu ai un temperament mai coleric / flegmatic/ sangvinic  te poti orienta spre alte tipuri de miscare...sa simti adrenalina. Si ca sa vezi daca ti se potriveste poti face o incercare pe 1 august, la Mamaia, unde se va desfasura cea mai mare de sport de la mare!

    Programul este foarte generos, asadar ai de unde alege:

  • 9.00-9.30 Latino Zumba cu Bianca Rumega, Pure Health & Fitness
  • 9.30-10.00 Total Body Conditioning cu Adriana Moiseiu, Pure Health & Fitness Maritimo
  • 10.00-10.30 Khai Bo cu Adrian Borozan si Laurentiu Cical (Fitness Scandinavia)
  • 10.30-11.00 Functional Training cu Cristina Androne si Ana Maria Guther (Fitness Scandinavia)
  • 11.00-11.30 Combat Jump cu Dana Boros
  • 11.30-12.30 Steel Tonic cu Fernando Gorini
  • 12.30-13.00 Zumba cu echipa Pure Health & Fitness, Constanta
  • 13.00-13.30 Freestyler cu Dina Ivanov, Nadia Issa si Horia , Dina Jumps, Constanta
  • 13.30-14.00 Aerobik cu Adriano
  • 14.00-15.00 Skandenberg Vendetta
  • 15.00-16.00 Boot Camp cu echipa Boot Camp Romania: challenge, concursuri, initiere, antrenamente
  • 16.00-17.00 Fit Girls cu Bianca Rumega, Pure Health & Fitness, Constanta,
  • 17.00-18.00 Super Jump cu Dana Boros
  • 18.00-19.00 Steel Combat cu Fernando Gorini
  • 19.00-20.00 Kangoo Jumps cu Kinga Sebestyen
  • 20.00-20.30 Dance cu Gabriel Ghita
  • 20.30-21.30 Zumba cu Starlin “La Pantera” Belen, Zsuzsanna Leasu, Bianca Anton
  • Dimi Butlica (DIMI Fitness) coordoneaza echipa TRX Romania la Miscarea Face Bine by Dolce Sport, sambata, 1 august in Piateta Perla din Mamaia.
       Exista 20 de posturi de lucru cu acces gratuit, unde va puteti antrena alaturi de expertii in     domeniu, instructori acreditati, dupa urmatorul program:
10:00- 10:45 TRX Suspension Training
11:00 – 11:45 TRX Fusion (Suspension Training and Rip Training)
12:00 – 12:45 Do It More Intense (High Intensity Interval Training)
13:00- 13:45 TRX Flow (Mind&Body)
16:00- 16:30 TRX Suspension Training Express
16:45 – 17:45 FUNCTIONAL FITNESS
18:30 – 19:15 TRX Fusion (Suspension Training and Rip Training)

  
  Pe mine, daca voi ajunge cumva, ma vati gasi cu siguranta in zona de cycling (biciclete stationare),unde instructorii vor tine clasele din ora in ora. Asta ca sa ii demonstrez fostului meu antrenor ca "nu imi mai este lene" si pot sa si transpir daca vreau. Cycling-ul este ca o cursa nebuna, in care esti nevoita sa-ti storci toate puterile, pedaland in ritmul muzicii...Hmmm! Oare un vals sau un blues nu or avea acolo? Ma gandesc la "Et si tu n'existais pas" al lui Joe Dassin...

  Orice vei alege sa faci pe 1 august nu uita ca MISCAREA FACE BINE!
  

5 comentarii:

  1. asta e corect mereu femeia trebuie sa fie in forma - MEREU MISCAREA FACE BINE !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare de departe cea mai mare acțiune de acest gen de la noi din țară.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este. Cu siguranta vor fi multi turisti prezenti acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca e super la mamaia pe 1 august!!! pacat ca nu ne nimerim si noi acolo, Da miscarea inseamna sanatate , sanatate curata, noi preferam Kangoo Jumps :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Miscarea inseamna sanatate, energie si fericire.

    RăspundețiȘtergere