duminică, 26 aprilie 2015

SCRISOARE CATRE FIICA MEA



                                    Draga mea draga,


   Esti o minune aparuta in viata mea. O minune pe care incerc sa o invat lucrurile importante in viata. Nu am pretentia ca sunt "cea ma buna mama din lume"...incerc doar sa fiu "cea mai buna mama pe care o poti avea".
  Erai prea mica sa iti amintesti cand ti-am citit prima data...de fapt, iti amintesti poate, doar vocea mea...fiindca erai in burtica! Uneori iti citeam cele cateva randuri pe care le scriam in jurnalul nostru, alteori iti citeam povesti. Asa ai facut cunostinta cu "Micutele doamne" si ma intrebam cu care dintre ele vei semana: cu Amy-pictorita, cu Beth-muziciana, cu Jo-"soarecele de biblioteca" sau cu Meg-cocheta? Am colindat apoi amandoua prin Tara Minunilor alaturi de Alice , cea cu o imaginatie nestavilita si plina de neastampar.
  Acum, imi citesti tu mie despre Peter Pan si sper sa nu cresti niciodata, sa putem sta amandoua in fotoliul nostru si sa citim cartile copilariei . Sunt atat de fericita ca iti pot simti mirosul proaspat, ca iti pot mangaia parul matasos si iti pot auzi glasul buchisind cu degetelul printre randuri, incat as vrea sa opresc timpul in loc. Mai sunt multe "locuri" de descoperit si multe aventuri de trait in drumul tau spre maturitate!
  Dar tu stii de pe acum ca exista si altfel de copii: copiii carora noi le trimitem hainele si jucariile pe care nu le mai folosesti, copiii carora parintii nu le citesc seara despre "Black Beauty" sau "Calatoriile lui Gulliver". Si nu pentru ca nu vor sau nu au timp, ci pentru ca nu au carti. Si pentru ca nu le putem trimite cartile noastre, putem dona bani in conturile special create pentru un eveniment deosebit, organizat sub patronajul Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României si al Asociatiei Curtea Veche.



   Între 23 aprilie şi 3 mai 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României va pedala 1000 de kilometri alături de campionul național la ciclism, Alex Ciocan, dar şi de alţi biciclişti care vor să li se alăture. Traseul porneşte din Sighetu Marmaţiei şi continuă în Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași şi Constanța. Scopul este strângerea de fonduri pentru implementarea unui proiect naţional care să-i apropie pe copii de lectură. De fapt, vorbim de o strângere de fonduri cu ajutorul căreia să fie implementat programul „Cărţile copilăriei” în cât mai multe locuri din ţară.
  Daca locuiesti intr-unul din orasele situate pe traseu si esti un impatimit al lecturii sau al pedalatului, ori vrei pur si simplu sa faci parte din aceasta initiativa, te poti alatura plutonului format din ASR Principele Nicolae al României, campionul național la ciclism-Alex Ciocan si importanți oameni de afaceri din țară,de la intrarea în orașele parcurse pe traseu până la punctele de intâmpinare a plutonului de cicliști.

Romania citeste...Romania pedaleaza...Romania ajuta...



2 comentarii: