marți, 16 decembrie 2014

SLANINA CONDIMENTATA



 Daca tot vin Sarbtorile, m-am gandit sa pregatesc o serie de preparate de sezon.

INGREDIENTE:

- 1 buc slanina de pe burta, cu tot cu sorici
- 1 capatana de usturoi
- 1 l zeama de varza
- sare
- boabe de piper
- boia
- 4 foi de dafin

MOD DE PREPARARE:

Slanina proaspata se acopera cu sare grunjoasa si se lasa asa 2 zile.
Se curata de sare si se pune la fiert in zeama de varza; adaugi apa, atat cat sa fie bine acoperita slanina; adaugi piperul si foile de dafin; lasi la fiert cam 60 minute, astfel incat furculita sa intre cu usurinta in slanina.
Se scoate slanina pe o planseta de lemn, se unge bine cu usturoi pisat si se presara cu boia.
Dai la rece pana a doua zi.







O servesti taiata felii, acompaniata de salata de hrean si branza.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu