vineri, 5 decembrie 2014

CRACIUN DE POVESTE CU SI FARA BERE

   

    Copil si , mai apoi adolescenta fiind, nu am inteles niciodata ce le poate placea atat de mult adultilor...berea! Amara si cu prea putina aroma, nu era deloc pe gustul meu . Eu preferam bauturile dulci si aromate.



     Pana in ziua in care am vazut pentru prima data pe raft o sticla de bere cu eticheta albastra. Mai, sa fie! Albastra? Mi s-a facut pofta instant...orice ar fi fost in ea...Ah! Am uitat sa va spun: eram insarcinata...Si cum cu poftele nu se discuta, ci se executa, sotul meu mi-a cumparat o sticla de Tuborg #Christmas Brew ...Asta dupa ce m-a atentionat ca este mai tare decat berea obisnuita si nu este chiar cel mai potrivit moment sa fac experimente gustative. I-am dat dreptate si i-am promis ca iau numai o gura...doar nu vrea sa ajungem la spital pentru atat? A cedat, nefiind foarte convins de "pofta" mea. De-abia am asteptat sa ajungem acasa ...Am desfacut sticla si mi-am turnat in pahar. Recunosc ca m-a fascinat culoarea brun-roșcată si mirosul de caramel...asa am perceput-o eu atunci, ce vreti? Am gustat-o si...mi-a placut, având o aromă distinctă de ...dulce...o bere dulce-amaruie. M-am limitat la atat atunci, fiindca sotul meu avea, in definitiv , dreptate: nu era momentul pentru experimente, mai ales ca avea o tarie de 5.6% alcool !
   Dar am pus sticla de-o parte, pentru mai tarziu.

  ....Era insa, in ajun de sarbatoare si eu eram in febra pregatirilor pentru Craciun. Stiti voi: aperitive, ciorba, fripturi, prajituri... Intotdeauna imi surprindeam colindatorii cu cate un preparat-surpriza. In anul acela a fost randul fripturii. Si stiti de ce? Uitasem de berea desfacuta din camara! Cand am cautat sticla cu vin rosu am dat peste...ati ghicit! ...berea mea bruna! Adica, de ce nu? Asa ca am turnat un pahar in tava de friptura .
Ma credeti sau nu, dar de atunci "reteta mea speciala de Craciun" are ca si ingredient secret  #ChristmasTaste !



    Ce face atat de speciala aceasta bere? Tuborg Christmas Brew este o bere produsă din trei tipuri de malț, având o aromă distinctă de lemn dulce.Reţeta a fost inventată în 1981, de către maestrul berar Per Krieger Lassen, prin amestecarea a trei tipuri de beri distincte. Anul acesta caravana Tuborg
Christmas Brew a pornit în seara de 7 noiembrie de la fabrica Tuborg spre cele mai cool locuri din Centrul Vechi al Bucurestiului , iar de acolo spre toate colturile tarii pentru a imprastia spiritul Craciunului in maniera TUBORG . Si tot in acelasi stil , daca accestati aplicatia puteti castiga seturi de colectie, care sa va aminteasca tot anul de magia Sarbatorilor de Iarna!







Succes si nu uitati sa consumati (cu moderatie) noua Tuborg Christmas Brew, alaturi de familie si prieteni.

Craciun Fericit!







Un comentariu: