sâmbătă, 27 decembrie 2014

SARMALE

Se poate Craciun fara sarmale? Nuuuuuuuuuuuuuuuuu!



INGREDIENTE:

  • 1 varza murata
  • 1 kg carne de porc , cu putina grasime
  • 2 cepe albe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de boia
  • 1 cana de orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 linguri de Maggi Secretul Gustului Intensavor de Legume
  • ciolan afumat
  • chisca facuta in casa

MOD DE PREPARARE:

- Carnea se da prin masina de tocat.
- Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul.
- Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust,cimbru ,boiaua si  Maggi. Amestecam bine compozitia de carne pentru sarmale.









-Alegem foile de varza murata si taiem capetle frunzelor de cotoarele groase.
-  Pe fundul unei oale  punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmalele rulate, lasand loc pentru ciolan si chisca.


- La final mai punem un strat de varza murata pe deasupra si putin cimbru .
- Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa.
- Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic 3 ore.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu