luni, 13 ianuarie 2020

TURNULETE DE BEZEA CU CREMA ALBA



   Dupa ce a trecut si Revelionul am ramas cu cateva albusuri prin frigider.
  Cum avem o mică Ioana în familie, mi-am zis să îi fac un desert mai special...așa ca ea 🥰.

TURNULEȚE DE BEZEA CU CREMĂ ALBĂ 





Ingrediente:

1. blatul

  • 3 albușuri 
  • 3 lg zahăr 
  • 1 lgț zeamă de lămâie 
  • 1 praf de sare 
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker 
  • 1 lg ciocolată neagră Nestle Desert Noir rasă 
2. Crema 
  • 100 g mascarpone Delaco 
  • 100 g frișcă lichidă La Forma
  • 50 g ciocolată albă Nestle 
  • 2 lg zahăr 
  • 2 lg fulgi de cocos 
3. Decor
  • câteva mure
  • sos de ciocolată 
  • fulgi de cocos 

Mod de preparare:

1. Blatul 
  Bați albușurile spumă tare împreună cu praful de sare , apoi adaugi pe rând zahărul și zahărul vanilat, iar la final, zeama de lămâie. Obții o bezea lucioasă și consistentă. 
Pe hârtia de copt trasezi 8 cercuri cu diametrul de 4 cm .

 Așezi cu lingurița bezeaua în interiorul a 4 cercuri, iar în restul de bezea adaugi ciocolata neagră și încorporezi cu grijă, apoi completezi și restul de cercuri. 

 Dai bezeaua la cuptorul preîncălzit la 150 °C pentru 10 minute, apoi reduci la 100°C pentru încă 30 de minute. 

 !!! Atenție: în tot acest timp NU deschizi ușa cuptorului, fiindcă bezeaua se va lăsa!!!


  Blaturile se lăsa să se răcească în cuptor, cu ușa închisă. 

 Când sunt reci, după cca 1 oră, începi să prepari 

2. crema 

  Mascarpone îl mixezi împreună cu zahărul, până când devine spumos. Adaugi frișca lichidă și continui să mixezi.
  Ciocolata albă o topești pe baie de aburi și o adaugi în fir subțire în crema de mascarpone, continuând să mixezi. 
 La final adaugi fulgii de cocos și omogenizezi cu ajutorul unei spatule.



Montare:

  Pe o farfurie așezi o bezea cu ciocolată, cremă, bezea simplă și din nou cremă. 

 Decorezi turnulețele după inspirație 🤪.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu