Și dacă tot a venit vara cu nebunia ei de gusturi și arome , m-am gândit să prepar un desert pe măsură.
NEBUNIE DE VIȘINE CU CIOCOLATĂ
Ingrediente:
A. Blat
- 6 ouă
- 6 lg de zahar
- 2 lg faina
- 2 lg cacao neagra
- 2 lg gris
- 50 g unt/ margarina Rama
- 250 g vișine bine coapte
- 1 praf de copt
- zeama de la jumătate de lămâie
B. Crema
- 250 g mascarpone
- 300 g iaurt straciatela
- 2 lg zahar
C. Glazura
Mod de preparare
A. Blat
Speli bine vișinele , le scoți sâmburii și le dai la congelator.
Amesteci faina cu grisul și cacaoa.
Bați albușurile spumă împreună cu zaharul și adaugi gălbenușurile pe rand. La final incorporezi untul.
După ce le-ai omogenizat presari in ploaie ingredientele uscate și amesteci ușor cu o lingura de lemn. Stingi praful de copt cu zeama de lămâie și il adaugi in conpozitie.
Torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt și presari vișinele.
Dai la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.
Lași să se răceasca in tava.
B. Crema
Bați crema mascarpone impreuna cu zaharul , până când devine spumoasă. Adaugi treptat iaurtul și amesteci la viteza mare. Torni crema peste blatul rece.
C. Glazura
Topești ciocolata pe baie de aburi și adaugi frișca, amestecând continuu până când se omogenizează, dar ai grija sa nu fiarbă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu