Si daca tot s-au copt zarzarele din gradina mi-am zis sa fac ceva bun de tot.
Sa te lingi pe degete.
Cu esenta de "mai vreau".
Zis si facut!
DULCEATA DE ZARZARE CU PEPENE GALBEN
Ingrediente:
- 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
- 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
- 2 kg zahar
- 6 borcane de 400g
- o oala mare
- o patura
- un dram de dragoste
Mod de preparare:
Zarzarele le speli si le scoti samburii.
Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete .
Asezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.
Lasi la rece peste noapte.
Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).
Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi , presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.
Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.
Dar nu uita sa o degusti mai intai...
Sa aveti spor!
Tips& Tricks: facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.
Cred ca o sa fac si eu. Separat am facut, dar combinat cele doua fructe ,nu!
RăspundețiȘtergerechiar m-ai facut curioasa de gustul dulcetii..arata foarte bine
RăspundețiȘtergereAm notat rețetă!este ceva inedit!nu am auzit până acum de dulceață de zarzăre!
RăspundețiȘtergereCe buna idee sa le combini.
RăspundețiȘtergereSalivez la toate retetele tale. Am facut dulceata de zarzare, dulceata de pepene galben, dar impreuna nu le-am pus
RăspundețiȘtergereOrice dulceata facuta la cuptor si cu un dram de dragoste iese excelent!
RăspundețiȘtergere