sâmbătă, 27 mai 2017

TORT MOUSSE DE CIOCOLATA SI CAPSUNI GLAZURATE



     Multa vreme am fost convinsa ca nimic nu poate fi mai delicios decat capsunile cu frisca. Ei bine, m-am inselat!      Capsunile cu ciocolata sunt un vis!



        TORT MOUSSE DE CIOCOLATA SI CAPSUNI     GLAZURATE





Ingrediente:

a. blat :
  • 200 g piscoturi
  • sirop de capsuni
  • apa
b. mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida Meggle
  • 50 g margarina Rama
  • 5 g gelatina granule Dr. Oetker
  • 50 ml apa rece
 c. mousse de ciocolata alba:
  • 300 h ciocolata alba 
  • 250 ml frisca lichida Meggle
  • 50 g margarina Rama
  • 5 g gelatina granule Dr. Oetker
  • 50 ml apa rece 
d. glazura de ciocolata alba:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida Meggle
e. glazura de ciocolata cu lapte:
  • 75 g ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichid Meggle
   Mai ai nevoie de 500 g capsuni proaspete si un inel de tort cu diametrul de 28 cm.

Mod de preparare:

   Pe un platou rotund asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara.
    Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel.


   Pentru crema modul de preparare este indentic:
- ciocolata o rupi bucatele si o pui la topit pe baie de aburi impreuna cu margarina;
- gelatina o pui la hidratat in apa rece;
- frisca o bati, dar nu complet , ci cat sa fie pufoasa;
- cand ciocolata incepe sa se topeasca amesteci continuu cu o spatula pana cand devine lichida , apoi iei vasul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, iar la final frisca batuta , omogenizand usor cu spatula.



   Cand este gata o torni peste piscoturi si dai la frigider pentru 15 minute, cat timp prepari mousse-ul de ciocolata alba.
  Asezi un strat de capsuni spalate sub jet de apa rece si curatate de codite , apoi torni mousse-ul de ciocolata alba si dai din nou la rece.





  Pentru glazura rupi ciocolata in bucatele si pui la topit pe baie de aburi. Cand este lichefiata adaugi frisca si omogenizezi. Glazurezi capsunile si le asezi pe un suport.




  Dupa 15 minute scoti tortul de la rece, indepartezi inelul si decorezi cu cacao pudra , capsunile glazurate si restul de glazura de ciocolata alba.

  Servesti taiat felii, cu mare pofta.



Tips & Tricks: trebuie sa folosesti o ciocolata de calitate si frisca sa fie rece, altfel crema se taie.


3 comentarii: