vineri, 18 martie 2016

VINE! ...SAU NU VINE?



    Seara de Revelion.

  Imbracati frumos stam in usa... Si asteptam...Cu telefonul la ureche...Eu...Sotul...Si mama-soacra... Sunam...La 3 ( trei)! companii de taxi diferite...Si asteptam... Eu- sa imi radpunda cineva...Sotul- sa gaseasca operatoarea o masina in zona...Mama-soacra- sta de vorba cu...robotul! 

 Acest scenariu se repeta an de an. Ma imbrac cu o jumatate de ora mai devreme in speranta ca de data aceasta va fi altfel...Dar nu! 

  Spuneti-mi, va rog: CE SA FAC? Sa rezerv o masina cu o saptamana inainte? M-am gandit si la asta. Am incercat si varianta on-line, dar...tot am asteptat cu sufletul la gura un taxi...Vine! Sau...nu vine?!

  Dar acum am o speranta : s-a lansat aplicatia GTI Taxi , care
pune în legătură directă șoferii de taxi și clienții care folosesc un smartphone și doresc o călătorie cu taxiul. Este gratuita, disponibila atat in GooglePlay , cat si in App Store si are avantajul ca permite înregistrarea în sistem a tuturor șoferilor eligibili (care au atestat, licență valabilă etc), indiferent de compania cu care au un contract în derulare. 

  Desi momentan este aplicabila doar pentru Bucuresti, am incercat si eu o simulare...Pana la un punct, evident, ca sa nu pun omul pe drumuri!

 Ce am constat?
1. am gasit-o "instant" in Google Play 






2. am instalat-o in cateva secunde( si nici nu ocupa multa memorie)

3. am fixat o locatie de plecare ( locul in care, teoretic, ma aflu)

 



4. am pornit radarul, de curiozitate mai mult






5. am ales destinatia si...





   Am descoperit ca pot gasi o masina in maximum 30 secunde si, in plus, pot cere o estimare a costului cursei. Mai mult, la sfarsitul cursei , atât șoferul cât și clientul își pot acorda calificative reciproc, în funcție de experiența avută. După plasarea și onorarea câtorva comenzi, aplicația va salva un istoric al acestora și va asocia profilului în cauză și calificativele obținute. Funcția este deosebit de utilă pentru că te ajută să adaugi șoferi și taxiuri în lista de preferințe sau în lista de șoferi de evitat. Și nu numai pe tine! Informațiile sunt vizibile și pentru ceilalți utilizatori, astfel că și ei pot face alegeri în funcție de calificativele acordate de tine.

  Simplu si eficient. Eviti intermedierea dispeceratului , mai ales in acele momente tensionate cand toata lumea asteapta si nimeni nu gaseste. Eu am patit chiar, la un moment dat, ca dispecera a inteles gresit numele strazii si noi asteptam taxiul, iar el ne astepta pe noi...numai ca in locatii diferite. Rezultatul? Nervi de ambele parti si timp pierdut . 

 Am probleme si cu stilul de condus al unor soferi de taxi: acum sunt cu spatele afundat in spatarul banchetei, pentru ca in secunda urmatoare sa ma lovesc cu capul de scaunul din fata. Concluzia: de evitat! Sau cei care apasa pedala de acceleratie mai mult decat ar trebui ori fac manevre riscante in trafic. De asemenea, de evitat . Dar cine sa tina minte toti taximetristii din oras? Noroc cu noua aplicatie 

 
.

  Interesant, nu? Datorita ei pot gasi oricand un taxi si un sofer pe placul meu, care sa ma duca la petrecerea de Revelion, fara emotii si fara sa astept minute ( multe!) in sir ... Cu conditia ca pana atunci sa fie aplicabila si in Cluj . Sau poate, cine stie, imi voi petrece noaptea dintre ani in Bucuresti ( doar nu credeati ca in taxi!).

Asa ca, nu uitati, dragi prieteni:

Aplicatia GTI TAXI se poate descărca gratuit din App Store (iOS) sau Google Play (Android), în funcție de tipul telefonului pe care îl folosești.

P. S. Eu am descarcat aplicatia pe tableta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu