marți, 27 martie 2018

IUBIREA , CA O PERLĂ



  "Daca un cuplu proaspat casatorit zambeste , se stie de ce. Daca un cuplu casatorit de zeci de ani zambeste, toata lumea se intreaba de ce." ( anonim)


   S-au cunoscut cand erau foarte tineri : ea- invatatoare, el- profesor de geografie/ biologie, intr-un sat din inima muntilor. A fost, daca vreti, dragoste la prima vedere. S-au casatorit intr-o zi frumoasa de toamna, chiar inainte de incepererea anului scolar. Tot satul le-a fost aproape , sarbatorind. 

  Au indrumat pasii multor copii. Unii au plecat la oras sa isi urmeze visul, altii au ramas in sat.

  Apoi am venit pe lume noi, cei trei muschetari si au luat si ei drumul orasului , in incercarea de a ne oferi o viata mai usoara si mai buna. Insa nu au uitat niciodata sa ne invete respectul pentru cei din jur, buna-cuviinta si iubirea.

 Au trecut prin multe si au sperat mereu ca va fi mai bine. Iar cand au ajuns la varsta pensionarii s-au intors in sat, la linistea si tihna din inima naturii. Lucreaza gradina , care este o adevarata opera de arta si asteapta vacantele , cand curtea li se umple de galagia si neastamparul nepotilor.

  Anul acesta insa, ii asteapta o petrecere-surpriza cu tripla insemnatate : fiecare dintre ei implineste o varsta frumoasa ( 70 si 75 de ani) , iar impreuna aniverseaza 50 de ani de casnicie. 50 de ani in care noi, copiii, am fost cei mai importanti si, ca sa fiu dreapta, nepotii. 50 de ani in care s-au gandit prea putin la ei si mai mult la nevoile noastre. 

  Chiar daca mama a fost mereu foarte eleganta , iesea in evidenta prin simplitate. Nu avea foarte multe bijuterii , dar le purta cu distinctie. Tin minte ca avea un sirag de perle cu care imi placea sa ma joc asezandu-mi-l pe frunte , ca pe o diadema. Si tot dintr-o joaca , i l-am rupt. M-a dojenit cu o voce blanda ( asa cum numai mamele stiu sa o faca....) si mi-a spus :" Imi cumperi altul din primul tau salar!". 

  Bine-inteles ca am uitat de acest episod pana cand am inceput sa caut idei de cadouri pentru aniversarea lor. Mi-am amintit cat de mult iubea bijuteriile cu perle. Isi mangaia siragul ori de cate ori il purta, si-l aseza la gat , se intorcea putin, isi dadea capul pe spate , se privea in oglinda si zambea. Era cea mai frumoasa femeie din lume!



  Iar tata isi petrecea mana pe dupa umerii ei si o saruta pe tampla. Mi se parea cel mai tandru gest pe care l-am vazut vre-odata. Ea se lipea de pieptul lui si ramaneau asa pret de cateva secunde. Apoi lua usor mana tatei in mainile ei mici si ii potrivea butonii, tot din perle naturale



   Iubirea lor a crescut in timp si a devenit perfecta, precum o perla in inima scoicilor. Asa cum pentru a ajunge la splendoarea cu care ne fascineaza mica nestemata este nevoie de multi ani, tot asa si sentimentele lor au trecut prin ani senini sau plini de incercari. 

 La multi ani, dragii mei si va doresc inca multi ani impreuna , cu iubire si sanatate!



 Credeti ca am facut o alegere inspirata? Daca veti vizita magazinul on-line "cadouri si perle", care  a aparut in urma cu 9 ani in Romania ( intr-un moment de pionierat pe piata online ) si veti descoperi alte minunatii, astept sfaturi. 

 P.S. Trebuie doar sa tineti cont de faptul ca orice bijuterie poate fi personalizata, modificandu-se lungimea, culoarea, montura , modelul sau, de ce nu? , sa iti creezi tu propriul model ; si totul vine insotit de certificat de garantie.


  

2 comentarii: