joi, 15 martie 2018

TORT " RESET"



   
     Am sa va vorbesc astazi despre PERSEVERENTA.
     Despre incapatanarea de a merge mai departe chiar si atunci cand simti ca mai ai putin si cedezi.
    Dar te ancorezi zdravan in obiectivul tau si sustinerea celor  dragi, strangi din dinti , iti pui mintea la contributie si ...inventezi.

  Ati ghicit! Noul meu program de nutritie este cel care imi da batai de cap si...pofte! Nici in perioada de sarcina nu eram atat de pofticioasa!... In plus, micuta mea are nevoie si de dulciuri sanatoase. 

  Odata obiectivul fixat am inceput sa caut inspiratie.


                             TORT " RESET"




Ingrediente:

a. blat

  • 2 oua
  • 3 lg zahar de stevie Green Sugar
  • 2 lg faina de orez
  • 1 lg cacao neagra
  • 1/2 lgt praf de copt Dr.Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 1 lg ulei
  • un praf de sare


b. crema:
  • 250 g Ricotta
  • 3 lg zahar de stevie Green Sugar
  • 300 g iaurt light
  • 3 lg lapte de migdale
  • 1 banana mare
  • fulgi de ciocolata neagra


Mai ai nevoie de compot pentru insiroparea blatului.


Mod de preparare:

a. blatul

   Ouale le mixezi impreuna cu praful de sare si zaharul pana cand devin spuma.
   Incorporezi treptat faina de orez si cacaoa, apoi adaugi uleiul si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
   Torni compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, unsa cu putin ulei si tapetata cu faina( de orez). Daca vrei poti sa asezi hartie pentru copt.


   Dai la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute ( depinde de cuptor), dar cel mai bine este sa verifici cu o scobitoare.
   Cand este copt blatul il lasi sa se racoreasca cca 30 de minute, apoi indepartezi inelul.


   Eu l-am acoperit cu un servet de bumbac si l-am lasat asa pana a doua zi.


b. crema

   Ricotta o mixezi la viteza mica impreuna cu zaharul, pana cand devine spumoasa.


  Adaugi treptat laptele de migdale si, la final, iaurtul.
   Dai crema la rece.

Montare

   Trasezi un cerc la 1 cm de marginea blatului si scobesti cu grija, obtinand astfel un spatiu in interiorul blatului.
   Cureti banana si o tai felii groase de cca 0,5 cm si le asezi pe   blat.
   Insiropezi , dar nu foarte tare , blatul. Eu am folosit compot de visine.


   Asezi crema, formand o cupola.


   Restul de blat il faci sfaramaturi si il asezi peste crema.
   Ornezi dupa inspiratie si il dai la rece 1 ora.



Servesti tortul taiat felii si pulerizezi putin praf magic de iubire.

3 comentarii:

  1. Valeria Chertes16 martie 2018, 13:38

    Multumimpentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cumva seamana si cu tort Mușuroi de cratiță?Totusi arata senzational si cu siguranta e foarte delicios...încă o reteta pe adăugată pe castelul meu cu retete!!

    RăspundețiȘtergere
  3. E superb...acum chiar mi-am facut poftă!!!

    RăspundețiȘtergere